Povestea Anei, o noua bursiera „Vreau in clasa a noua”

Ana Maria are 15 ani si este o tanara timida, politicoasa si foarte sensibila. Mama ei este casnica, iar tatal munceste ca mecanic pe unde gaseste. Ana are o singura sora, care este mai mica, Andreea, si care are doar 8 anisori. Cele doua fete sunt foarte apropiate si se sustin reciproc, mai ales cand Andreea are nevoie de ajutor la teme.

_DSC0135

Chiar daca situatia financiara de acasa este foarte grea, Ana este o eleva silitoare. Face zilnic 60 km naveta in oras, pentru ca parintii nu isi permit sa o tina la gazda. In ciuda dificultatilor financiare, tanara, care este eleva la un colegiu de prestigiu din Ramnicu Valcea la specializarea Filologie, a obtinut semestrul trecut media 9,58. Ii place foarte mult limba romana si doreste sa urmeze studiile  Academiei de Politie din Bucuresti.

„Imi place foarte mult sa invat, pentru mine este o prioritate. Desi nu imi permit sa imi cumpar carti, citesc tot ce imi cade in mana. Consider ca fara carte nu ai viitor. Pentru mine, liceul este in primul rand o rampa de lansare, care ma va ajuta sa imi cladesc un viitor frumos si implinit. Doresc sa urmez Academia de Politie din Bucuresti si pentru a ajunge aici trebuie sa fiu foarte bine pregatita si sa studiez foarte mult.”, spune Ana.

Ana la activitatile de socializare

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare pentru tanara reprezinta o prioritate. Cu toate ca nu isi permite sa isi cumpere carti, merge zilnic la biblioteca, citeste de pe internet sau imprumuta carti de la colegi.

„Cartile ma inspira, ma dezvolta, imi transmit idei care imi pot schimba gandirea si felul in care actionez, imi arata alte perspective asupra problemelor din viata mea.”, declara tanara.

Luna aceasta, Ana a devenit beneficiara a proiectului „Vreau in clasa a noua”. Pentru prima data, Ana a participat la activitatile de socializare din cadrul proiectului si a fost foarte incantata.

„Cred ca aceste activitati ma vor ajuta foarte mult sa ma dezvolt personal, sa cunosc alti tineri si sa imi dezvolt abilitatile de comunicare”, spune cu incantare tanara bursiera.

Ajuta si alti copii precum Ana sa mearga la liceu accesand urmatorul link: