Povestea fetitelor din familia Munteanu

Codruta, Magdalena, Nicola si Maria sunt patru surori care sunt nevoite sa mearga la scoala cu papucii rupti pentru ca „fara scoala nu poti sa ajungi nicaieri”. Codruta are 15 ani si este la liceu in orasul Negresti, in clasa a X-a. Mama ei cu greu a sacrificat din resursele pentru hrana pentru a-i putea plati caminul. Magdalena e „sora cea mare ramasa acasa”. La doar 13 ani isi ajuta mama care sufera de o boala grea ce nu ii permite sa se deplaseze bine, nici sa munceasca. Pe cat posibil, le ingrijeste pe surorile ei mai mici: Nicola (9 ani) si Maria (8 ani). Din familie mai face parte si Gigel care din pacate dezvolta acelasi handicap ca mama lui.

modif

Familia nu traieste in propria casa, ci intr-o locuinta in care sunt gazduiti din mila unei rude. In orice moment pot fi scosi afara in strada, fara niciun viitor. Pana in urma cu doua saptamani fetitele nu se hraneau decat cu cornul si laptele de la scoala, iar de sarbatori mancau fasole sau cartofi.

DSC_0576

Determinarea fetelor de a merge la scoala a impresionat romanii care au vazut cazul la PRO TV. Sute de oameni au trimis colete cu alimente, imbracaminte si incaltaminte, dar au donat si bani in cont, iar familia Munteanu a avut pentru prima data bani sa isi cumpere frigider unde au depozitat alimentele primite de la oameni din toata tara. Banii donati le sunt suficienti pentru a-si cumpara o casa. Mai mult, Magdalena a primit pentru prima data un tort si a putut sa isi sarbatoreasca ziua de nastere. Doamna Munteanu mai are doi frati care traiesc in conditii la fel de sarace. Din prea-plinul donatiilor primite, a oferit si ea la randul ei haine si alimente pentru verii fetelor.