Povestea Ioanei, bursiera „Vreau in clasa a noua!”

Ioana are 16 ani si locuieste intr-un sat din judetul Vaslui. Odata cu terminarea clasei a VIII a, viitorul Ioanei era incert – pentru a merge mai departe la liceu familia ei trebuia sa ii asigure lunar banii pentru transport: peste 100 de lei. Prin Fundatia World Vision Romania, Ioana a devenit beneficiara a Proeictului „Vreau in clasa a noua!”, bursa ei lunara fiind oferita de Asociatia Sfantul Vasile, asociatie prezidata de episcopul Sofian Brasoveanul.

Ioana1

Constantin, reprezentantul Asociatiei Sfantul Vasile in relatia cu Ioana,  are 31 de ani si este medic neurochirurg. S-a stabilit in Germania, dar nu a rupt complet legaturile cu tara in care s-a nascut. Membrii Asociatiei Sfantul Vasile au decis, la propunerea episcopului Sofian, sa o sprijine pe Ioana sa isi continue studiile la liceu.

La inceput de primavara, Constantin si Ioana s-au intalnit la Iasi unde au petrecut, pentru a doua oara, o zi impreuna. Prima data s-au cunoscut in preajma sarbatorilor de Craciun, la sediul World Vision din Negresti. Acum, de martisor, cei doi s-au intalnit la Iasi unde au mers la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, au vizitat Parcul Copoul si Muzeul Eminescu, dar si Bojdeuca lui Creanga. Pasionata de istorie, Ioana i-a povestit ca isi doreste sa devina avocat, judecator sau chiar politician de viitor pentru Romania. „Daca tu faci tot ce tine de tine pentru a invata si pentru a avea o cariera, Dumnezeu te va ajuta!”, a fost incurajarea lui Constantin.

Ioana2

Ioana nu a venit singura, ci insotita de mama ei, Agripina, beneficiara a proiectului Made in Rural, dar si a proiectului de cresterea iepurilor, ambele derulate de Fundatia World Vision Romania. Agripina i-a adus in dar lui Consantin un covoras tesut traditional la razboiul de tesut. Impresionat de talentul si staruinta mamei, Constantin a incurajat-o pe Ioana sa isi sprijine mama prin promovarea produselor pe internet.

Ioana3