300 de beneficiari ai Fundatiei World Vision Romania invata tehnici de intretinere a plantatiilor pomicole

In luna martie, 300 de beneficiari ai Fundatiei World Vision Romania din comunele vasluiene Rafaila, Todiresti, Dumesti, Laza si Ivanesti vor invata tehnici de intretinere a plantatiilor pomicole: epoca de aplicare a taierilor, intretinerea si rodirea pomilor.

Foto 001 Instructaj curatarea pomilor la Baltati logo

In prima saptamana, au participat deja 150 de beneficiari din comunele Ivanesti, Todiresti si Dumesti la lucrari practice in livada din comuna Baltati, judetul Iasi. Astfel, beneficiarii au insusit cunostinte privind tehnica de curatare si stropire a pomilor pe care le vor aplica pentru intretinerea propriilor pomi dar si pentru intretinerea altor pomi din comunitate si pentru a avea un venit suplimentar in gospodarie.

In luna noiembrie a anului trecut, 270 de gospodarii, 18 scoli si 12 biserici din comunele vasluiene Rafaila, Todiresti, Dumesti, Laza si Ivanesti au primit prin Fundatia World Vision Romania pachete de cate 20 de pomi fructiferi: meri, peri, pruni, caisi, ciresi si visini. In plus, beneficiarii vor mai primi si ustensile de lucru: foarfece de taiat si aparat de stropit, iar vreme de un an au sansa de a participa la cursuri si lectii practice in livada. Valoarea donatiei acordate de Fundatia World Vision Romania se ridica la suma de 22.700$ care insumeaza cei 6000 de pomi donati, ustensilele de lucru si participarea la sesiuni de instruire.

foto 2

Pana acum, beneficiarii au mai partcipat la cursuri privind tehnologia de plantare a pomilor si elemente tehnologice privind producerea materialului saditor pomicol. In lunile urmatoare, beneficiarii vor mai invata despre erbicidarea pentru combaterea buruienilor, fertilizarea plantatiilor de pomi si intretinerea solului. La finalul sesiunilor, beneficiarii vor mai invata despre controlul calitatii produselor pomicole, recoltarea si valorificarea in stare proaspata.

Foto 003 Instructaj curatarea pomilor la Baltati logo

In total au fost donati 6000 de pomi, iar primele roade vor bucura peste 2000 de copii care vor avea necesarul de vitamine prin consum de fructe sanatoase. In mediul rural exista un grup in crestere de copii foarte vulnerabili care provin din familii sarace, cu un singur tip de venit, adesea doar alocatia sau venitul social. Astfel, 225.000 de copii se duc zilnic flamanzi la culcare, iar 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dieta minima acceptabila, ceea ce provoaca imbolnaviri grave sau malnutritie.