Surpriza de la prima lor serbare

_DSC1187

Robert si Razvan sunt doi copii minunati in varsta de 9 si 10 ani, fiind crescuti de bunica si bunicul. Anul acesta au mers pentru prima data la scoala. Provin dintr-o familie mare , avand acasa 7 frati si mama mai astepta inca doi copii. Parintii nu au putut sa ii creasca si asa i-au trimis la bunici. Ei au fost printre cei norocosi, ne povesteste bunica, pentru ca ceilalti frati nu merg nici unul la scoala.

“Nu am avut ce sa fac, din mila i-am luat la mine. Nu avem nici un venit. I-am adus acum la scoala, este pentru prima data, cand merg. Nu au fost niciodata, nici macar la gradinita. Mi-a fost mila de ei pentru ca vara locuiau intr-o rulota si pazeau animalele. Asa i-am luat la mine si i-am trimis la scoala. Ne este foarte greu ca nu avem nici un venit, muncim la camp si avem grija de cireada de vaci si oi din sat“ ne-a spus bunica.

In iarna aceasta, cei doi frati au participat la prima lor serbare si au dorit sa se imbrace frumos. Bunica nu a avut bani sa le cumpere haine, dar doamna invatatoare le-a facut rost de la alti copii de cateva haine mai vechi. Si incaltamintea din picioare era cu doua numere mai mare si rupta. Insa prima serbare din viata lor le-a adus si o surpriza neasteptata! Copiii au primit in dar, de Craciun, de la LIDL Romania, dulciuri, haine si incaltaminte pe masura lor, exact ce aveau nevoie. In total, 3121 de copii vulnerabili din judetele Dolj, Valcea si Vaslui, cu povesti de viata asemanatoare cu a celor doi frati, s-au bucurat de pachetele cadou primite de la LIDL Romania cu ocazia sarbatorilor de iarna.

“Acesti doi frati sunt chiar deosebiti. Isi doresc sa vina la scoala, sa invete. Robert este foarte bun la matematica, iar Razvan la romana . Sunt foarte municitori si ascultatori, si merita sa fie sustinuti. Sincer, cand i-am vazut cum mananca la pranz, am ramas toti socati. Pur si simplu nu mai lasa nimic in farfurie. La activitati ii ajutam sa isi faca temele, dar sa se si integreze alaturi de ceilalti copii.” a declarat invatatoarea celor doi frati.

Robert si Razvan au devenit de curand beneficiari ai proiectului Paine si Maine, iar pentru ei, fiecare zi este mai frumoasa si deosebita, pentru ca merg la scoala ca ceilalti copii din satul lor.

_DSC1108

_DSC1173

_DSC1115