Proiectul „Creionel invatacel”

„Muntii sunt facuti din lemn sau din piatra?” – Iata o intrebare pe care si-au pus-o 28 de copii castigatori ai concursului  “Creionel invatacel” si 18 voluntari, precum si parinti insotitori din 9 comunitati si 11 scoli din jud. Valcea.
World Vision Romania le-a oferit acestor copilasi o excursie surpriza la Sibiu, pentru a-i ajuta sa gaseasca raspunsul la multe alte intrebari care sa le fie de folos pe parcursul vietii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Concursul a vizat testarea abilitatilor de baza (scris, citit, socotit) pe care copiii trebuie sa le dobandeasca in clasele primare. Participantii sunt elevi care au beneficiat de meditatii pe parcursul anului scolar 2014 si care au depus eforturi pentru a-si imbunatati rezultatele alaturi de invatatorii care s-au oferit voluntari pentru a-i ajuta.

Sprijiniti de World Vision Romania cu rechizite si materiale speciale pentru a-i sustine si a-i indemna sa invete, copiii au gasit inca un motiv sa tinteasca sus, sa isi doreasca mai mult si sa se ambitioneze la scoala.

Activitatile desfasurate  in excursie au fost atat placute si recreative, cat si educative. Copiii au fost invitati sa se joace la Park Aventura Indoor Sibiu: „nu am mai vazut niciodata o camera de joaca atat de mare si nu m-am mai jucat niciodata atat”, marturiseste Alin.

Dupa joaca, a urmat vizita la Gradina Zoologica Astra din Sibiu, unde copiii au vazut o multime de animale si au aflat despre cat de bogata, frumoasa si interesanta  poate fi natura.

pt blog

Curiosi, copiii au invatat reguli noi in ceea ce priveste escalada montana: cum sa se asigure, cum sa-si sprijine si sa-si incurajeze colegii care au ramas in urma si cum sa anticipeze consecintele comportamentului lor. Desi nelinistiti la inceput, ei si-au depasit teama de nou si de inaltime, au deprins abilitati noi, au gasit curajul sa faca fata unor provocari la care nu se asteptau.

In grup s-au aflat si copii care au iesit prima data in viata lor din satul in care locuiesc si care nu au mai mers niciodata cu autocarul.

„Doamna, muntii sunt facuti din lemn sau din piatra?”, intreaba Iuliana uitandu-se mirata pe geamul autocarului. In aceasta situatie dezolanta se afla mii de copii din Romania, Iuliana si colegii ei fiind doar cativa dintre acestia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prin activitatile Sectorului de Educatie din cadrul Biroului Zonal Valcea, in anul scolar 2014, 114 copii din comunitatile rurale au primit sprijin pentru imbunatatirea situatiei scolare.

<<Meditatiile  mi-au oferit sansa de a construi o altfel de relatie cu elevii  mei: suntem prieteni, colaboratori, tovarasi de joaca. Elevii care in timpul orelor de curs erau “absenti” si indiferenti la tot ce se intampla in jurul lor, in  urma participarii la astfel de activitati au prins curaj, ridica mana, uneori chiar solicita sa iasa la tabla. Si, cred eu, recompensa totala pentru ei va fi „Bravo! Ai reusit!” >> a declarat Ana Maria, invatator Mihaesti la scoala Magura.

World Vision Romania organizeaza in mod curent astfel de activitati pentru a-i sprijini din punct de vedere educational pe copiii mai vulnerabili.