“Scoala noua, la inceput de an scolar” – povestea de succes a unei actiuni comunitare colective

Scoala Primara din comuna doljeana Leordoasa are o vechime de peste 100 de ani, iar pana saptamana aceasta, aspectul ei nu era foarte primitor pentru elevii care invata acolo. Astfel, in pragul noului an scolar, timp de doua zile, echipa World Vision Romania, alaturi de 50 de voluntari de la compania Network One Distribution din Bucuresti, si-au unit fortele cu oamenii din comunitatea doljeana Argetoaia, incluzand autoritatile locale, parinti si tineri voluntari, pentru a oferi o noua infatisare Scolii Primare Leordoasa, inainte de a suna primul clopotel din noul an scolar.

1 (165)

La final, scoala a capatat o noua imagine, devenind un loc prietenos pentru copii, dotat modern si pregatit sa le ofere acestora conditii adecvate desfasurarii orelor de clasa.

Activitatea de reamenajare a inceput cu doua saptamani inainte, timp in care autoritatile locale au realizat reparatiile majore necesare cladirii, precum reabilitarea peretilor interiori si exteriori si montarea gresiei. Lucrarile, care au continuat si s-au finalizat in cele doua zile de activitate intensa, au cuprins: zugravirea si finisarea salilor de clasa, cancelariei, holului, modernizarea scenei de spectacol, zugravirea exteriorului scolii si a grilajelor de la ferestre, vopsirea gardului si a portilor, amenajarea curtii (tuns iarba, plantare flori, relocare si vopsire loc de joaca), igienizarea toaletelor. Pentru a da si mai multa culoare si lumina, pe peretii interiori si pe gard s-au realizat desene cu personajele preferate ale copiilor.

DSC_0048

„Actiunea din acest weekend este un exemplu incurajator de implicare civica pornita din initiativa unor oameni inimosi, asa cum sunt cei de la Network One Distribution, care au vrut sa faca un bine si sa ajute copiii de la sat sa vina cu drag la o scoala cu chip nou si primitor. Este incurajator pentru noi sa observam proactivitatea companiilor si disponibilitatea lor de a investi pentru cresterea nivelului de educatie al copiilor de la sate, pentru  viitorul lor”, a spus Cristina Mosteanu, Director Marketing World Vision Romania.

1 (369)

Network One Distribution este companie de distributie electro-IT 100% romaneasca. Firma are in portofoliu o gama variata de produse, reprezentand furnizori de top ai industriei electro-IT.

Network One Distribution doreste sa se implice in tot mai multe actiuni sociale in urmatorii ani, renovarea scolii facand parte din programul lor de responsabilitate sociala. Pe parcursul celor doua zile, cei 50 de angajati au dat dovada de daruire si au urmat cu atentie planul de lucru pentru a se asigura ca lucrarea se va termina in timp util si rezultatele vor fi cele asteptate:

,,Network One Distribution crede ca oamenii care au vointa pot schimba lumea. Actiunea din acest weekend ne-a aratat ca atunci cand unim dorinta cu abilitatile noastre ale fiecaruia, putem face lucruri uimitoare. Fiecare ora de munca a celor 50 de oameni a contribuit din plin la ceea ce ne doream sa lasam la scoala la finalul actiunii. Chiar daca in viata de zi cu zi, nu vopsim, nu facem ciment sau nu stam catarati pe schele, fiecare din aceste munci ne-a innobilat si a adus o raza calda de speranta pe chipurile zecilor de copii.

Ne-am simtit foarte bine in Argetoaia, am întalnit oameni minunati si suntem incantati ca am putut face ceva pentru aceasta comunitate. Credem ca prin munca si prin dorinta putem face cele mai ambitioase lucruri,” a spus Eugen Floarea, Manager Resurse Umane Network One Distribution.

41

O parte din materialele necesare lucrarilor de reamenajare au fost donate de catre compania Policolor si Fundatia World Vision Romania, iar o parte au fost achizitionate din fondurile primite din partea unui donator individual.

Din partea Companiei Network One Distribution scoala a primit si o donatie ce a constat in: 10 calculatoare, o imprimanta si rezerve tus, un copiator, un frigider pentru depozitarea laptelui pentru copii, un cuptor cu microunde, un televizor si un DVD player pentru vizionare filme documentare, 28 de ghiozdane complet echipate, jucarii si carti, perdele si galerii, unelte: trimmer, masina de tuns iarba, stropitori, greble, cazmale, roabe, drujba, bormasina, pubele.

World Vision Romania le multumeste tuturor voluntarilor si companiilor care s-au implicat si care ne-au ajutat sa bucuram atatea suflete, facand din scoala din comuna un loc prietenos si vesel in care elevii vor putea sa invete cu drag!

DSC_0105