Un grup de 18 tineri bursieri, 13 clujeni și 5 ialomiteni, beneficiari ai Programului World Vision România ,,Vreau în Clasa a 9-a”, au avut parte la sfârșitul săptămânii trecute de o experiență minunată care a avut în centrul ei cel mai iubit sport al românilor, fotbalul.
La invitația Fundației Împreună pentru Fotbal și a Federației Române de Fotbal, pentru al doilea an consecutiv, am reușit, împreună cu gazdele noastre, să vedem câtă muncă se află în spatele organizării unui meci de fotbal. La sediul FRF, am fost întâmpinați de gazda noastră Diana Pirciu, manager responsabilitate socială. Timp de o oră, aceasta le-a povestit tinerilor în ce constă pregătirea unui eveniment sportiv și cum poate sportul, în general, și fotbalul, în special, să unească și să schimbe destine.
,,Până azi nu mi-am dat seama că în spatele unui meci de fotbal stau atâtea detalii. Nu am realizat amploarea a ceea ce este fotbalul. Ce am auzit acum mă face să văd cu alți ochi sportul și să văd că nu e vorba numai de distracție sau sănătate, ci de ceva mult mai important pentru mine ca persoană sau pentru comunitatea mea” a spus Poliana, una dintre tinerele participante la întâlnire.
,,Întâlnirea de la FRF m-a făcut să realizez că sunt atâtea modalități în care poți practica fotbalul. Nici nu știam că sunt atâtea ramuri ale acestul sport: feminin, de sală, pentru persoane cu dizabilități, ligi, campionate… e mult mai complex decât mi-am imaginat”, crede Ioana.
,,Faptul că am fost primiți atât de frumos ne-a făcut să ne simțim importanți. Și chiar am realizat că, deși suntem din mediul rural, avem și noi șanse să realizăm lucruri fantastice. Chiar și în sport și mai ales în fotbal… totul depinde de noi până la urmă. Am aflat azi că sunt multe oportunități pentru noi”, a concluzionat Antonio.
Excursia a continuat cu o vizită pe cel mai mare și mai modern stadion din țară, Arena Națională. Impresionați de grandoarea construcției și mândri că au ajuns acolo, tinerii și-au făcut zeci de fotografii și selfie-uri.
A urmat apoi partea cea mai distractivă a expediției. Bursierii și-au testat abilitățile de echipă, dar și cele personale în cadrul unui joc de Laser Hunt, la care Ionuț (Ialomita) s-a dovedit a fi “trăgător de elită”.
A doua zi, tinerii au avut posibilitatea să își personalizeze tricoul echipei naționalei în cadrul atelierului Fundației Împreună pentru Fotbal. A fost o experiență foarte interesantă și apreciată de către tineri, mai ales că, la final, s-au ales cu cel mai prețios suvenir al vizitei la București: propriul tricou galben.