Transilvania ADP a gazduit vizita Consiliului Director al World Vision Romania

Transilvania ADP (Area Development Program) a primit, saptamana trecuta, vizita board-ului World Vision Romania. Pe langa discutiile cu privire la strategia pe care World Vision Romania o va adopta in urmatorii ani, reprezentantii board-ului au vizitat si trei comunitati din zona biroului Cluj.

WVR_8025

Pe parcursul vizitei din comunitati, membrii boardului au vizitat doua familii beneficiare a proiectelor de dezvoltare economica (o familie din Aghiresu, beneficiara a proiectului prin care au fost donate capre, iar o alta familie din Bontida, care a primit porci Mangalita), precum si o familie care traieste la limita saraciei.

WVR_8184

Totodata, pentru a-si forma o parere cat mai clara vizavi de activitatea biroului zonal Cluj, acestia s-au intalnit cu lideri informali din comunitate, cu autoritati locale si cu un grup de copii care a participat la scoala de vara desfasurata de preotul din Bontida.

WVR_8149

„A fost o vizita reusita, mi-a parut bine ca am vazut si cazuri de succes, familii care au reusit sa fructifice ajutorul primit. Este important sa vedem cum arata saracia in Romania, insa ma bucur sa vad si ca dupa 15 ani am reusit sa producem o schimbare reala in unele comunitati. Mi-a parut bine sa vad cum o familie de oameni simpli, muncitori, au reusit sa depaseasca barierele si sa ajunga sa aiba o gospodarie frumoasa. Pe de alta parte, este necesar sa cunoastem si saracia. Mi-a placut sa vad demnitatea saraciei, o familie care nu are aproape nimic dar reuseste sa isi tina casa curata si sa-i trimita pe copii la scoala. Sunt atat de multi oameni care fac lucruri marete cu resurse infime”, a mentionat Conny Lenneberg, liderul regional MEER.

WVR_8278

In cadrul intalnirii care a precedat vizita din teren, reprezentantii board-ului au apreciat implicarea liderilor formali si informali in procesul de dezvoltare comunitara, dar si proiectele educationale derulate in beneficiul copiilor. Rudolf Fedorovici, vicepresedintele consiliului director al World Vision Romania, a subliniat importanta povestilor vazute in comunitate, care au reprezentat adevarate „studii de caz” pentru ei.

WVR_8109

„Interesul pe care board-ul il are pentru ceea ce se intampla in teren este o dovada foarte clara ca au ce vedea. Suntem tare binecuvantati si nu ar trebui sa uitam asta nicio clipa. La Cluj avem sponsorship-ul, care este o baza pentru activitatea noastra, insa nu ne oprim aici. Echipa de la Cluj lucreaza pentru granturi si nu astepta sa le vina totul pe tava, ci oamenii se agita sa gaseasca resurse suplimentare. Dumnezeu le da oamenilor care se zbat sa faca ceva, iar la Cluj avem cel mai mare succes pe relatia cu corporatiile. Steelcase este un astfel de exemplu de succes, de relatie pe termen lung, care demonstreaza ce putem sa facem pentru tineri. Cred ca perspectivele sunt bune si in alte ADP-uri, si la Cluj. Sunt perspective de crestere”, le-a explicat Daniela Buzducea membrilor board-ului in cadrul intalnirii care a precedat vizita din teren.

WVR_8181