Vacanta de neuitat pentru bursierii World Vision

Bursierii din programul „Vreau in clasa a noua” au aflat ca visele devin realitate. Timp de trei zile, 11 viitori absolventi de liceu s-au bucurat de aquapark-ul din Hajduszoboszlo (Ungaria) si au cutreierat senzationala gradina zoologica de la Nyiregyhaza. La Zoo, tinerii s-au plimbat pe camile, au participat la un spectacol cu lei de mare si s-au familiarizat cu animale din diferite zone ale lumii.

Excursia a fost recompensa pentru rezultatele obtinute si pentru eforturile depuse de elevi. In ultimii patru ani, acestia au demonstrat ca oricat de greu le-a fost nu s-au dat batuti si acum sunt pe punctul de a isi incheia studiile liceale. Totodata, este si modul in care ii incurajam sa isi urmeze visurile si sa isi continue studiile pentru a deveni profesionisti in domeniile pe care le aleg.

Imediat dupa Paste, 11 tineri ambitiosi au plecat spre Ungaria. Voiosi si plini de energie si-au facut „planul de atac”, iar cateva ore mai tarziu au luat cu asalt bazinele din complexul Aqua-Palace din Hajduszoboszlo. Dornici de aventura, „cei 11 magnifici” nu au ratat niciun tobogan, niciun bazin si niciun prilej de a profita din plin de iesirea mult asteptata.

Excursie Ungaria „Vreau in clasa a noua” 1

Seara, dupa un drum lung si o balaceala, bursierii au facut cunostinta cu bucataria ungureasca, de care s-au indragostit pe loc. Minunatele preparate traditionale au mai scos cateva zambete de la tinerii obositi, care au reusit astfel sa gaseasca energia necesara sa mai petreaca cateva ore impreuna, sa socializeze si sa se cunoasca mai bine.

A doua zi a inceput dis-de-dimineata, cu mult entuziasm si planuri marete. Ziua a fost dedicata Gradinii Zoo din Nyiregyhaza, ce se intinde pe 30 de hectare. Nu mai putin de 5.000 de animale din 500 de specii traiesc in aceasta gradina zoologica. Printre animalele speciale care le-au captat atentia bursierilor se numara si tigrul alb, elefantul african, rinocerul indian, ursul polar, rechinul-tigru si gorila.

Dupa ce s-au trezit din reverie, au luat parte la un spectacol de exceptie in care leii de mare au dansat, au facut acrobatii si i-au incatat peste masura. A urmat apoi o experienta unica pentru acesti tineri minunati: plimbarea pe camila. O camila blanda i-a determinat pe bursierii nostri sa isi lase imaginatia sa zburde si sa ajunga in mijlocul desertului, printre dune, unde dorintele devin realitate. Iar fotografiile si filmuletele in care sunt surprinse emotiile tinerilor vor ramane cu siguranta dovada vie ca niciun vis nu e prea indraznet.

Excursie Ungaria „Vreau in clasa a noua” 2

In a treia zi plutea deja in aer melancolia si regretul ca vacanta se apropie de final. Au reusit totusi sa nu se lase prada emotiilor si au inceput sa depene amintirile de la Zoo in timpul unei noi vizite la Aqua-Palace. Desi le-ar fi placut sa mai stea „macar o saptamana”, in drum spre casa tinerii au confirmat faptul ca ii caracterizeaza ambitia si optimismul, valori pe are le dorim sa nu le piarda niciodata.

 

Despre Programul “Vreau in Clasa a noua”

Prin bursele sale la liceu, World Vision Romania promoveaza rolul educatiei si ofera sanse copiilor din mediul rural care au potential si sunt motivati sa isi continue studiile la liceu sau scoala profesionala.

Lunar sunt organizate si sustinute activitati de socializare – intalniri de intercunoastere pe diverse teme educative adecvate varstei tinerilor, tabere, excursii – care au ca scop dezvoltarea capacitatii de adaptare a elevilor la solicitarile mediului social si scolar.

Programul „Vreau in clasa a noua” a fost initiat in anul 2008 si a devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte desfasurate de World Vision Romania cu finantare oferita de donatori romani. Prima generatie de bursieri „Vreau in clasa a noua” a absolvit in iunie 2011 si de atunci alti tineri isi vad visul implinit: terminarea liceului si sanse la un viitor mai bun.