Viitorul merge mai departe cu Voltaj

Pe 8 martie la Sala Polivalenta din Craiova a avut loc marea finala Eurovision Romania 2015. Pe scena au urcat 12 trupe, iar la final romanii si-au ales favorita. Aici, vestea buna a calificarii trupei Voltaj la etapa finala a concursului, care va avea loc in Austria, a umplut de bucurie inimile celor prezenti, ale telespectatorilor, dar si ale tuturor celor care cred intr-o Romanie mai buna.

1

In public s-a aflat un oaspete special ale carui emotii au atins cote pana atunci necunoscute. Cornelia, fetita pe care trupa Voltaj o sustine in programul Donator de Viitor, si-a dorit din suflet sa le fie aproape celor care o sprijina si o ajuta sa creasca frumos. Ea, alaturi de mama ei, a tinut pumnii stransi pentru echipa care i-a fost si ii este in continuare alaturi, dorind sa-si arate recunostinta si sa rasplateasca bunatatea care ii este oferita.

2

Piesa pe care Voltaj o duce mai departe in concurs este mai mult decat o melodie, este un manifest care arata Romania si romanii asa cum sunt. Multi nu au plecat decat pentru un viitor mai bun; atunci cand acesta le-a fost refuzat in tara, au pornit in cautarea lui. S-au incarcat cu speranta si au lasat in urma oamenii la care tin cel mai mult, pentru a le putea fi de ajutor, chiar daca de undeva departe.

Trupa Voltaj ne-a povestit intr-un scurt interviu mai multe despre experienta Eurovisionului, emotii si despre sentimentul frumos pe care il aduce bunatatea.

  1. Vizita la Craiova a fost un moment special pe mai multe planuri. Odata cu participarea la Eurovision, ati avut ocazia de a o intalni pe Cornelia, fetita pe care o sprijiniti prin programul Donator de Viitor. Cum descrieti intalnirea?

Calin: A fost emotionanta si ne-a bucurat foarte mult. Si ea la inceput a fost foarte emotionata, dar pe urma am povestit o groaza, ne-a aratat sala de clasa unde invata, am fost impreuna la atelierul de tesut din localitate, am cunoscut-o pe sora ei mai mica si dupa doua zile ne-am revazut la spectacolul de la Craiova. S-a bucurat foarte tare ca am castigat concursul.

  1. Ce v-a impresionat in comunitate? Cum v-au primit fanii de acolo?

Calin: Ne-au primit cu paine si sare, de parca am fi fost cine stie ce oameni importanti. Treptat atmosfera s-a relaxat si ne-am transformat toti intr-o mare gasca, am cantat si ne-au cantat, le-am dat autografe, ne-au aratat diverse lucruri cu care se mandresc in comunitate. A fost foarte placut.

3

  1. De ce ati ales sa o sprijiniti pe Cornelia?

Calin: Pentru ca vrem sa fim alaturi de copiii ca ea, care nu au o viata usoara. Tatal ei este plecat la munca dincolo de granita. Noroc ca mama s-a intors si astfel ea si sora ei nu sunt vaduvite de prezenta ambilor parinti. Nu au o viata usoara si au nevoie de ajutor.

5

  1. Stim ca fetita v-a fost alaturi la Eurovision, dar si inainte, asa cum v-au fost si alti copii din programele WVR si nu numai. Ce gesturi de sustinere v-au impresionat cel mai mult?

Calin: Toate. Ne-am bucurat de scandari, mesaje, pancarte, de tot ce au facut pentru noi.

  1. Sunteti de mult timp implicati in cauze sociale. Ce v-a determinat sa mergeti pe aceasta directie?

Calin: Consideram ca asta ar trebui sa faca fiecare om, sa se implice si sa incerce sa-si ajute semenii. Astfel vom trai intr-o societate cu mult mai frumoasa si mai echilibrata.

  1. Ce v-a inspirat sa alegeti melodia „De la capat” pentru Eurovision?

Calin: Am ales de fapt Eurovisionul pentru melodia „De la capat”, tocmai pentru ca e un prilej foarte bun de a face cunoscuta campania noastra. E multa mediatizare in jurul acestui concurs si astfel ajuta incercarea noastra de promovare a cauzei.

4

  1. Ce impact credeti ca va avea la nivel european mesajul piesei voastre?

Calin: Este un mesaj universal, se refera la necesitatea ca toti copiii sa fie alaturi de parintii lor, pentru ca altfel ei pot fi afectati profund sufleteste. Nu cred ca e importanta nationalitatea la un astfel de mesaj. Eu am copiii langa mine si totusi ma impresioneaza pana la lacrimi cazurile acestor copii si doresc sa ma implic pentru rezolvarea lor. La fel sper sa gandeasca si europenii.

  1. Daca veti castiga, ce schimbare credeti ca va aduce piesa “De la capat” in viata copiilor nevoiasi?

Calin: Si daca vom castiga si daca nu, efectele se vor simti. Aceasta perioada in care putem sa promovam proiectul speram sa stranga cat mai multi oameni dornici sa se implice. Noi doar tragem un semnal de alarma, iar prin intermediul unor organizatii cum e a voastra se pot face lucruri concrete. Si cred ca impreuna putem sa facem multe lucruri frumoase!

  1. Ca incheiere a acestui interviu, ce mesaj doriti sa le transmiteti tuturor romanilor?

Calin: Sa nu le fie teama s-o ia De la capat, dar intotdeauna cu copiii langa ei!

Suntem in continuare alaturi de Voltaj si ne dorim ca melodia sa ajunga De la capat in inimile oamenilor de pretutindeni.

Sustinem De la capat!