Ziua Mondială a Sănătăţii

DSCN6584

Copiii s-au pregatit de zor pentru Ziua Mondială a Sănătăţii cu desene, care mai de care mai frumoase şi mai sugestive, jocuri, filmuleţe şi diverse activităţi. Anul acesta tema a fost depresia, o problemă des întâlnită în rândul elevilor. Astfel că, Vineri, 7 aprilie, în cadrul tuturor şcolilor şi grădiniţelor din cele 13 comunităţi ialomiţene au avut loc sesiuni de informare şi activităţi de celebrare a Zilei Mondiale a Sănătaţii. Copiii au discutat la ore despre cum se manifesta depresia, cum recunoaştem semnele ei, care sunt cauzele şi cum putem să îi ajutăm pe cei din jurul nostru să scape de ea.

DSCN6408

În comuna Fierbinţi, în parteneriat cu Crucea Roşie, copiii au facut simulari de prim ajutor în caz de accindent, electrocutare sau muşcătură de câine. La aceasta demostraţie au luat parte elevii din comunele Maia şi Fierbinţi.

DSCN6523

În cadrul dicuţiilor purtate pe tema depresiei, copiii au învăţat care sunt alimentele benefice pentru a combate stările de tristeţe şi anxietate, cât de importantă este relaţionarea cu cei din jur şi ce influenţă au reţelele de socializare asupra stărilor noastre interiore.