1.200 de copii din judeţul Dolj au parte de carte şi în vacanţă

La sfârşitul acestui an scolar, 1.200 de copii din proiectele World Vision din judeţul Dolj au primit în dar câte o carte ce conţine atât lecturi obligatorii pentru şcoală, cât şi lecturi suplimentare care să îi poarte pe cei mici în lumea fascinanta a cititului.

DSC_0238

Donaţia a fost primită cu bucurie atât de copii, cât şi de părinţi şi profesori, tininând cont că în multe dintre satele din România, accesul copiilor la lectura este foarte scăzut. Bibliotecile din cadrul şcolilor din mediul rural sunt, de cele mai multe ori, slab dotate, iar lipsa resurselor materiale împiedică familiile copiilor să le cumpere acestora rechizitele, materialele educaţionale sau cărţile de care aceştia au nevoie, an de an, la şcoală.

DSC_0267

,,Trebuia să aşteptăm unul dupa altul pentru a putea citi o carte la biblioteca şcolii. Acum avem toţi cărţile noastre!”, ne-a spus Andrei, clasa a IV-a.

Copiii s-au entuziasmat şi mai tare când au aflat că pe perioada verii la cluburile copiilor din comunităţile lor se vor organiza întâlniri în cadrul cărora vor putea împărtăşi din poveştile preferate citite şi chiar vor citi cu voce tare pentru cei mici.

DSC_0270

Prin această donaţie de carte se doreşte apropierea copiilor de lectura şi încurajarea lor pentru a-şi petrece timpul liber din vacanţa de vară într-un mod cât mai constructiv. Donaţia de carte face parte dintr-un proiect mai amplu, care sub tema ,,Transforma-ţi viaţa într-o poveste bună”, a mai desfăşurat anul acesta diverse activităţi: De 1 iunie, copiii au primit dulciuri, accesorii şi decoraţiuni de petrecere (baloane, cretă colorată, confetti, coifuri, suflători) pentru a-şi sărbători ziua într-un cadru cât mai prietenos. Cu această ocazie, ei au mai participat la concursuri şi au realizat desene tematice, iar de Ziua Internaţională a Familiei, copiii şi părinţii au fost implicaţi în activităţi comune pentru a celebra însemnătatea familiei.