Trebuie să fim buni în fiecare zi din an, nu doar în anumite ocazii şi acest lucru au scos la iveala şi copiii. Ei au creat un copac cu fapte fapte, scriind fiecare pe o frunză de hârtie cea mai recentă faptă bună pe care a făcut-o. La final, frunzele le-au pus în copac.
Cu multă bucurie în suflet cei mici ne-au povestit cum îşi ajută vecinii, familia, colegii şi cum au învăţat să ofere ajutor ori de câte ori văd pe cineva că are nevoie. Spre exemplu, Ionuţ (13 ani) ne-a spus că a ajutat o bătrânică să treacă strada, iar Elena (12 ani) le-a cumpărat pâine vecinelor în vârstă.
Activitatea din Adâncata s-a deosebit de celelalte prin punerea în scenă a unei scurte piese de teatru. Actori au fost copiii din Consiliul Copiilor, iar temele abordate – violenţa în familie şi faptele bune. După fiecare scena s-a analizat atitudinea greşită şi felul în care s-ar putea îndrepta ceva în comportamentul personajelor.
Workshop-ul de educaţie non-formală a avut ca scop ilustrarea bunătaţii spontane în rândul copiilor şi totodată promovarea campaniei It Takes a World to Save Children, prin sceneta pe care au pregătit-o membrii Consiliului Copiilor şi discuţiile despre comportamentul violent în familie. Participanţii au venit cu sugestii despre cum putem să acţionăm pentru a stopa violenţa şi cum să fim mai buni în fiecare zi.
,,Mă bucur că am fost azi la workshop. A fost un bun prilej de a afla că se fac multe fapte bune, zi de zi, chiar dacă noi nu ştim.” – Elena, 14 ani
,,Pentru mine a fost o mare bucurie să joc în sceneta. Am pus suflet pentru a da viaţă personajului, pentru că imi pare rau să văd cât de multe cazuri de violenţă domestică există.” – Maria, 13 ani