Cinci familii în nevoie au geamuri și uși de termopan noi

La începutul acestei săptămâni, în comuna Rebricea, județul Vaslui, în cadrul Proiectului ,,Aducem căldură în casele oamenilor sărmani”, Fundația World Vision România a distribuit la cinci familii de beneficiari tamplărie PVC – geamuri și uși de termopan.

Vorbim de familii cu mulți copii ale căror locuințe nu pot păstra căldura în interior din cauza ferestrelor și ușilor vechi, din lemn. Tamplaria PVC a fost montată de o echipă de specialiști a companiei de la care au fost achiziționate materialele.

Vasile și Ana sunt părinții a cinci copii, doi băieți și trei fete. Pentru că trei dintre copii merg la școală și unul la grădiniță, cei doi soți spun că au cheltuit mult în această toamnă pentru haine și rechizite și astfel nu au mai avut resursele necesare pentru a-și repara măcar geamurile și ușa, vechi de peste zece ani.

,,Sunt vechi și crăpate și iarna intră curent iar din cauza umezelii se formează mucegai. Nu am avut posibilitatea să le repar. Abia dacă m-am descurcat să cumpăr lemne ca să le fie cald la copii”, a spus Vasile L.

Proiectul Aducem caldură în casele oamenilor sarmani” va fi implementat timp de trei ani, în perioada 2017 – 2020. Scopul acestuia este de a ajuta 90 de familii (30 de familii pe an) din comuna Rebricea, județul Vaslui a căror singur venit lunar este ajutorul social și alocațiile copiilor să-și îmbunătățească condițiile de trai pe timpul iernii. Mai exact, intervenția World Vision va consta în reparararea sau dotarea cu sobe noi, montarea de tâmplărie PVC (uși și ferestre) și repararea sau construirea de coșuri de fum. De asemenea, în timpul celor trei ani de implementare, 45 de familii, cu trei sau mai mulți copii (15 familii pe an) vor fi sprijinite cu lemne de foc (5 metri cubi).

Mai mult, Proiectul Aducem caldură în casele oamenilor sarmani” are și o parte educativă. Mai exact, beneficiarii vor participa și la sesiuni de informare cu privire la protecția și ingrijirea copilului și, de asemenea, se vor putea înscrie la cursuri de calificare profesională în diferite meserii căutate pe piața muncii. Pentru prima etapa de implementare (2017 – 2018), valoarea proiectului este de 50.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.