Copiii din programul ,,Paine si Maine” sunt mai increzatori si stapani pe sine

Sesiunilie din ,,Scoala de vara” continua si copiii nostri studiosi invata cu fiecare intalnire tot mai multe lucruri noi. Saptamana aceasta ei au luat parte la jocuri de autocunoastere si descoperirea imaginii de sine. Ei au invatat cum sa adopte o atitudine pozitiva fata de sine si de ceilalti, care le sunt calitatile si cum sa le puna in valoare. Cu toate ca la inceput au fost timizi si rusinati sa vorbeasca despre ei insisi, prin utilizarea fiselor de lucru si a povestilor teraputice, Emilia Stoian, facilitatorul sesiunilor din ,,Scoala de vara” a reusit sa ii faca pe copii sa fie deschisi si sa se autodescrie cu mai multa usurinta.

sc. Leordoasa, 3 august (2)

,,Cel mai mult mi-a placut jocul ,,Eu, in oglinda”. Dupa ce am spus cum ma vad eu pe mine si cum imi doresc sa fiu vazuta, colegii au mai spus ca sunt darnica si isteata. Acest lucru m-a facut sa ma simt foarte bine. Nu stiam ca ei cred asta despre mine”, a spus Alexandra, 11 ani, sat Palilula.

Sc. Palilula, 2 august (6)

Totodata, copiii au vorbit despre lucrurile de care le este frica si au primit sfaturi de la colegi despre cum ar putea sa combata aceste sentimente:

,,Pana acum imi era rusine sa spun ca imi e frica de intuneric, insa am vazut ca nu sunt singura care are aceasta teama. Colegii mi-au zis ca ei lasa o lampa aprinsa noaptea si astfel dorm linistiti”, a spus Georgiana, 10 ani, sat Leordoasa.

Sc. Leordoasa, 3 august

Sesiunile viitoare copiii vor vorbi despre empatie, toleranta si vor primi sfaturi despre cum sa-si imbunatateasca relatiile cu cei din jur.