Fotografia văzută prin ochii copiilor din proiectul FACTIS – ID 113890

Copiii au o sensibilitate aparte, iar fotografia este una dintre cele mai frumoase metode prin care ei își pot exprima deschis emoțiile și simțurile. Din luna martie a acestui an, copiii din cadrul Centrului de Educație Alternativa (CEA) iau parte la atelierul de arta fotografică. Aici, copiii învață să facă fotografii atât cu aparatul profesional, cât și cu telefonul mobil, care este tot mai mult folosit de fotografi în ziua de astăzi. În cadrul atelierelor se pune în practică partea teoretică și se experimenteaza foarte mult pentru a îi ajuta pe copii să vadă cum pot folosi fotografia ca mijloc de exprimare și comunicare. Copiii își dezvoltă atenția, creativitatea, simțul estetic și învăța cum să se exprime prin intermediul fotografie.

Și iată că rezultatele nu au întârziat să apară. Dupa primele cursuri, pe baza celor învățate, copiii au dat frâu liber creativității și au realizat fotografii pline de inspirație, prin care au reușit să transmită emoție. Am selectat zece din cele mai reușite fotografii și vi le prezentăm mai jos pentru a va arăta lumea ce ne înconjoară, asa cum este văzută de către copii, prin fotografie. Felicitări tuturor!

Georgiana C., clasa a VIII-a: Cea mai frumoasă emoție: ochii cățelusului meu.
Robert N., clasa a VI-a: Picături de ploaie și insecte.
Giulia G., clasa a VIII-a: Infinitul, atât ușor de atins când ești copil.
Georgiana C., clasa a VIII-a: Libertate și infinit
Bianca D., clasa a VII-a: „Nu există prieten la fel de loial ca o carte” – Ernest Hemingway
Robert N., clasa a VI-a: Texturi
Adriana G., clasa a VIII-a: Clipa magică: când soarele apune.
Georgiana C., clasa a VIII-a: Zbor înalt
Bianca D., clasa a VII: Zeci de umbreluţe mici s-au unit să fac-o floare, dar trecu vântul pe-aici şi le risipi în zare. Despre ce e vorba?
Robert N., clasa a VI-a: Drumuri

“Sunt pasionată de când eram mică de fotografie. Cel mai mult îmi place să fotografiez natura, peisaje. La atelier am învățat cum să încadrez o fotografie, ce să evit, pe ce să pun accentul ca să fac fotografii mai bune, cum să mă exprim prin fotografie.  Este foarte frumos, pe măsură ce experimentezi îți place și mai mult.” Georgiana, clasa a VIII-a.

“Îmi place foarte mult să fac fotografii, să surpind natura, ploaia, florile, toate lucrurile care îmi plac. Am învățat să folosesc lumina așa cum trebuie și cel mai mult îmi place să fac fotografii la apus. Atunci ies cele mai frumoase poze.” Gabriela, clasa a VIII-a.

Despre Proiectul FACTIS – Fii actor pentru o comunitate transformată, integrată și sustenabilă!

Proiectul FACTIS – Fii actor pentru o comunitate transformata, integrata si sistenabila! – ID 113890 este co-finantat  din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziune socială și combaterea sărăcie – Obiectivul specific  4.1 Reducerea numărului de comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității roma (acele comunități în care populația aparținând minorității roma reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 16.110.977,38 lei, din care finanțare nerambursabilă: 16.085.807,77 lei. Proiectul este implementat în parteneriat cu Fundația Policy Center for Roma and Minoriries, Asociația Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, Școala profesională Constantin Argetoianu și Primăria Argetoaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.