La Gura Humorului, despre tainele discursului public și advocacy, cu tinerii din Consiliul Consultativ al Copiilor din județul Vaslui

Cei 25 de elevi, membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor World Vision România din județul Vaslui, au participat în perioada 17 – 18 mai la o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat la Gura Humorului. Timp de două zile, aceștia au avut șansa să afle care sunt tainele unui discurs public, ce înseamnă advocacy și care sunt pașii necesari organizării unui astfel de demers. Informațiile teoretice au fost completate de exerciții practice și sesiuni de lucru care le-au oferit copiilor oportunitatea de asimila informații pe care vor putea să le aplice în organizarea de activități în comunitățile din care provin. De asemenea, copiii au vizitat Mănăstirea Voroneț și Parcul de aventuri Ariniș.

„Activitățile, în sine, au fost educative, folositoare pentru viitoarele schimbări în bine ale țării, dar și distractive. Sinceră să fiu, nu știam toate caracteristicile unui bun speaker, dar am avut o oportunitate perfectă să acumulez toate informațiile. Mă bucură și faptul că ne-am spus fiecare punctele de vedere, am putut fi foarte deschiși între noi și am reușit să punem bazele viitoarelor activități din școala noastră” (Alexandra)

„La Gura Humorului a fost minunat! Mi-a plăcut tot: activitățile în care am învățat cum să vorbim în public, ce înseamnă advocacy și alte amănunte despre aceste lucruri. Am mers la o Mănăstire foarte frumoasa și la cel mai tare parc de distracții din lume. ” (Ana-Maria)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.