Prietenia online – riscuri sau beneficii?

Pentru a îi ajuta să comunice cu mai multă ușurință și să-și exprime opiniile cu încredere, copiii din proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate! iau parte în mod constant la activități de educație nonformală, voluntariat, comunicare pe diferite teme. De data aceasta, ei au fost provocați să își exprime părerea despre prieteniile din mediul online. Și iată că subiectul le-a stârnit interesul. În grupul online al întâlnirii, copiii ne-au spus că ei  consideră un mare avantaj să poată comunica cu prietenii lor cu ajutorul canalelor de socializare, acolo unde fac schimb de idei rapid și ușor, dar consideră riscant să vorbești și să te împrietenești cu o persoană pe care nu o cunoști:

“Mediul online ne ajută să rămânem mereu în legătură cu prietenii noștri, să împărtășim idei și informații, să comunicăm rapid și ușor, să ne vedem cu cei care locuiesc departe. Este însă periculos să vorbești cu o persoană pe care nu o cunoști. Ea poate să aibă de fapt o altă identitate și să nu fie sinceră. Este bine ca profilul tău să fie privat, să nu împărtășești lucruri personale cu necunoscuți,” ne-a spus Anamaria B., clasa a V-a.

Ne bucurăm să îi vedem activi și implicați. De la închiderea școlilor, toate activitățile din cadrul proiectului, fie remediale sau nonformale, se desfășoară în grupuri create în aplicații online. De mare ajutor s-au dovedit a fi și sesiunile online sau telefonice de consiliere individuală sau de grup. Astfel că, peste 150 de copii au discutat cu experții fundației despre cum s-au adaptat schimbărilor din aceasta perioadă, despre cum pot să rămână pozitivi, să aibă grijă de ei și să-și protejeze familia.

Despre proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/105515 – 26350/19.04.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.