Proiectul Winterization – Aducem căldură în casele oamenilor sărmani

Cu bucurie și entuziam, în comuna Rebricea, județul Vaslui, Fundația World Vision România a început implementarea Proiectului Winterization. 30 de familii în nevoie, cu mulți copii, al căror venit lunar nu depășește 1000 de lei pe lună vor fi ajutate să-și asigure căldura în locuințe pe toată perioada iernii. Beneficiarii vor primi materialele necesare pentru construirea de sobe și coșuri de fum noi, lemne de foc sau materiale pentru a-și izola locuințele.

Dănuț și Tatiana sunt părinții a șase copii iar până acum cu greu reușeau să înfrângă gerul iernilor. În casa cu două camere în care trăiește întreaga familie singura sursă de încălzire este o sobă stricată din care iese fum de fiecare dată când femeia face focul. Prin proiectul Winterization, familia a primit materialele necesare pentru construcția unei noi sobe.

 

 

,,Suntem foarte mulțumiți. Noi nu reușeam niciodată să ne reparăm soba. Nu avem cu ce, nu avem posibilități financiare. Acum, datorită donației de la World Vision vom construim una nouă si așa nu vom mai suferi de frig”, ne-a spus Tatiana.

 

 

Într-o situație similară sunt și Ionuț și soția sa Iustina. Cei doi au patru copii iar femeia este acum însărcinată în cinci luni. Casa în care locuiesc este construită din chirpici iar pentru că singurul venit al familiei este ajutorul social și alocațiille copiilor, oamenii nu au putut să o consolideze. Locuința s-a degradat în timp, pereții au crăpat iar in interior, din cauza infiltrațiilor de apă, s-a format mucegai și umezeală. Prin proiectul Winterization, cei doi au primit materialele de care au nevoie pentru izolația casei.

,,Ne este foarte greu. Iarna trecută a fost foarte frig si din banii pe care ii avem nu am avut posibilitatea să facem reparațiile necesare. De abia ne descurcăm cu mâncarea și ce le mai trebuie copiilor. Cu cimentul pe care l-am primit de la World Vision, în două săptămâni o izolez complet”, a spus Ionuț.

,,În momentul în care le-am dus materialele, beneficiarii au fost foarte mulțumiți. Era singura lor șansă ca să reușească să-și asigure căldura necesară pentru iarnă și un trai decent”, Cristinel Popa, coordonatorul Proiectului Winterization.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.