Summitul Tinerilor – Ediția a II-a „Dă încredere generației tale”

World Vision România a participat, în calitate de partener educaţional, la „Summitul Tinerilor – Ediția a II-a „Dă încredere generației tale!” desfăsurat la Bacău în perioada 8-12 noiembrie. Summitul este cel mai important eveniment anual al mișcării de tineret din România, care are loc în cadrul programului național Capitala Tineretului din România şi reprezintă un prilej de învățare, dezbatere şi decizie a mișcării de tineret din România, care își propune să inspire și să formeze tineri.

World Vision România a fost reprezentată de 12 copii care fac parte fie din proiectele derulate de fundaţie, precum şi de Simona Mihai, coordonator naţional al sectorului voce şi participare din cadrul World Vision România. Aceasta s susținut un atelier interactiv cu tema „Vocea și participarea copiilor în mediul rural-oportunități vs provocări!”.

În cadrul atelierului, cei 21 de participanți au aflat ce înseamnă acest sector și cum lucrează World Vision România astfel încât vocea copiilor din mediul rural să fie integrată în procesul decizional de la nivel comunitar și până la nivel internațional. De asemenea, Simona Mihai le-a vorbit tinerilor despre Consiliul Consultativ al Copiilor și despre rezultatele pe care reprezentanţii lui le-au înregistrat în activitatea lor pe plan național și internațional.

„Participând la acest summit am realizat câte putem face noi că tineri, câtă susținere avem din partea atâtor oameni frumoși care chiar se implică. Am descoperit persoane cu care voi păstra legătură pe viitor, persoane în care merită să ne punem încrederea că ceva în România o să se schimbe. A fost o experiență unică și abia aștept să particip din nou anul viitor”, a mărturisit Andrea, 15 ani, una dintre reprezentantele biroului din Ialomiţa la acest eveniment.

„A fost pentru toți un eveniment deosebit, o oportunitate de a lega prietenii, de a cunoaște noi perspective și de a ne gândi la viitoare proiecte de succes”, consideră Arlett, 15 ani, una dintre reprezentantele biroului din Vaslui la acest eveniment.

Printr-o serie de exerciții interactive și participative, participanții au realizat o mapare a potențialilor parteneri care pot susține și promova mișcarea tineretului din România, precum și modalități practice de abordare a acestora.

O altă temă de discuții a vizat provocările cu care copiii și tinerii din România se confruntă, cum pot fi acestea depășite, ce poate face fiecare tânăr în parte, precum și organizația pe care o reprezintă pentru a sprijini și promova mișcarea tineretului din România și cum ar arăta o lume ideală pentru tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.