În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, la Bucureşti, profesorii implicaţi în programul „Educaţie pentru Schimbare” au participat la cursul „Şcoală după şcoală – resurse şi metode de învăţare, mobilizare şi managementul voluntarilor”. Acest curs a avut ca obiectiv îmbunătaţirea resurselor şi metodelor de învăţare în cadrul activităţilor din programele ,,Şcoală dupa şcoală”. Timp de 3 zile, cei 12 participanţi au făcut schimb de experienţă, au învăţat şi experimentat metode non-formale de lucru cu copiii şi au făcut diferenţa dintre joc şi joacă.
În acelaşi timp, profesorii participanţi s-au uitat mai atent la grupul ţintă şi au identificat nevoile copiilor, punând accent pe cele care pot fi acoperite prin programele ,,Şcoală dupa şcoală”. În afară de asta, au schimbat idei despre spaţiul de învăţare şi au discutat despre ciclul învăţării prin experienţă, ritmul, efortul şi atenţia în procesul de învăţare, ingrediente pentru stimularea învăţării.
La final, întrebaţi cum li s-a părut cursul şi cum l-ar defini, participanţii au răspuns: ,,explozie de idei”, ,,am deschis porţile către o lume nouă”, ,,simt ca ne-aţi reparat”, ,,plăcut, amuzant, atrăgător”, ,,am învăţat ceva de la fiecare şi am transmis informaţiile mele către ceilalţi”, „am fost toţi speciali, dar diferiţi”.
Programul ,,Educaţie pentru Schimbare” desfăşurat de fundaţia World Vision România cu Sprijinul Vodafone face parte din Programul Strategic de Investiţie în Mediul Rural pe care Fundaţia Vodafone îl deruleaza în toate judeţele ţării şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. Acesta este singurul program de acest gen, cu acoperire naţionala, derulat de o fundaţie. In prima ediţie, desfăşurată ȋn perioada februarie 2015 – iulie 2016, Fundaţia Vodafone România a acordat o finanţare totală de 653.645 de euro.
Mai multe detalii: http://www.worldvision.ro/educatie-pentru-schimbare-a832.html