Tablete pentru copiii care nu au putut accesa cursurile online – prin proiectul FACTIS – ID 113890

Pandemia îi lovește adânc pe cei mai nevoiași, iar copiii din familiile vulnerabile sunt cei mai afectați. Așa s-a întâmplat și în cazul mai multor copii din proiectul FACTIS – ID 113890  care din cauza lipsei unui dispozitiv sau accesului la internet, nu au putut să ia parte la lecțiile online de la școală și nici la cursurile de educație non-formală (fotografie, anteprenoriat , educație financiară, muzică, dans modern, teatru, lucru manual, povești) susținute online în cadrul proiectului pe  tot parcursul verii.  Pentru a veni în sprijinul lor și a le da o șansă la educație, 65 de copii înscriși în proiect au primit tablete.

,,Odată cu declanșarea stării de urgență, activitățile de educație non-formală pe care le desfășurăm în cadrul Centrului de educație alternativă (CEA)s-au mutat în online. Acestea au continuat și în timpul vacanței de vară, iar copiii care au avut dificultăți în a accesa cursurile online au primit din partea instructorilor nostri un suport de curs printat pentru a nu pierde informația și a se bucura de activități alături de colegii lor din proiect. Toți copiii merită însă șanse egale la educație și, de aceea, am considerat necesară și am realizat donația de tablete care să îi ajute și să le fie de folos atât la școală, dar și pentru a accesa cursurile online pe care le desfășurăm pentru ei,” a spus Vasilica Cârlugea, coordonator Centrul de educație alternativa (CEA), din cadrul proiectului FACTIS – ID 113890.

,,Pentru copiii mei școala online a fost o mare ruptură. Au pierdut luni întregi de școală pentru că nu avem un telefon performant și nici internet. Mulțumim pentru tablete, mă bucur că au și ei acum șansa să țină pasul cu colegii lor, a spus Mihaela T., mama a doi copii înscriși în proiectul FACTIS – ID 113890.

De asemenea, Școala Profesională ,,Constantin Argetoianu” a fost sprijinită să achiziționeze 63 de tablete, astfel 128 de copii din proiect vor putea învăța online.

Despre Proiectul FACTIS – Fii actor pentru o comunitate transformată, integrată și sustenabilă!

Proiectul FACTIS – Fii actor pentru o comunitate transformata, integrata si sistenabila! – ID 113890 este co-finantat  din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziune socială și combaterea sărăcie – Obiectivul specific  4.1 Reducerea numărului de comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității roma (acele comunități în care populația aparținând minorității roma reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 16.110.977,38 lei, din care finanțare nerambursabilă: 16.085.807,77 lei. Proiectul este implementat în parteneriat cu Fundația Policy Center for Roma and Minoriries, Asociația Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, Școala profesională Constantin Argetoianu și Primăria Argetoaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.