155 de copii defavorizaţi din mediul rural au beneficiat de activităţi socio-educaţionale în cele cinci centre şcoală după şcoală susţinute de Fundaţia World Vision România în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România

155 de copii din categorii vulnerabile din județele Dolj, Ialomița și Vâlcea au beneficiat de activităţi socio-educaţionale în cinci centre şcoală după şcoală create în cadrul proiectului ”Educație pentru Schimbare”. Proiectul, implementat de Fundaţia World Vision România, s-a derulat pe o perioadă de un an, având ca scop reducerea abandonului școlar în rândul copiilor aflaţi în dificultate din mediul rural şi a fost finanţat de Fundația Vodafone România prin ”Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural”, cu suma de 333.000 lei, bugetul total al proiectului fiind de 364.400 lei.

Alături de cei 155 de copii din categorii vulnerabile care au beneficiat atât de sprijin în efectuarea temelor şi în activităţi socio-educaţionale desfăşurate după orele de curs, cât şi de o masă caldă sau un pachet alimentar, alţi 131 de copii au fost implicaţi în diferitele activităţi ale proiectului, astfel fiind sprijiniţi un număr total de 286 de elevi din spaţiul rural.

Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităților, cele 5 centre au fost amenajate şi dotate cu mobilier adecvat nevoilor copiilor, echipamente IT și materiale educaționale, cum ar fi cărţi de specialitate, manuale, jocuri şi programe educative. De asemenea, 15 cadre didactice au participat la programul de formare si asistenţă pentru managementul centrelor de tip şcoală după şcoală şi implementarea activităţilor de tip educaţie non-formală, program oferit de Fundaţia World Vision România.

Proiectul „Educație pentru Schimbare” face parte din Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România, derulat în comunitățile rurale din toate județele țării, care susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România. Proiectul a fost implementat cu ajutorul a 3 asociații locale și 2 grupuri de inițiativă care au beneficiat de un program integrat de asistență și pregătire pentru organizarea activităților din centrele școală după școală. Acestea au fost:

  1. Asociația ProTineret Bucovăț, com. Bucovăț, jud. Dolj
  2. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară “EURO”BREASTA, com. Breasta, jud. Dolj
  3. Asociația “Copiii – Speranța Armășeștiului”, com. Armășești, jud. Ialomița
  4. Grup de inițiativă Roșiori, com. Roșiori, jud. Ialomița
  5. Grup de inițiativă Scundu, com. Scundu, jud. Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.