Aromă, implicare și voie bună într-o ,,rețetă” pentru viitor

Combinăm o linguriță de zahăr cu munca în echipă, bucurie, entuziasm, implicare și ne străduim să creăm cele mai bune ,,rețete” pentru a îi ajuta pe copii să crească frumos, să-și depășească temerile și să dobândească abilități necesare pentru a reuși în viață. Astfel, în luna mai, ne-am întâlnit cu copiii de la Școala Gimnazială nr.1, Parpanița la parohia din comunitate, acolo unde am desfășurat împreună un atelier de gătit.

Am hotărât să facem o pizza și bezele cu fructe, iar copiii au fost extrem de bucuroși să fie implicați în activitatea de preparare. Împărțiți pe grupe, fiecare și-a asumat rolul cu responsabilitate:  unii au frământat, alții au răzuit cașcavalul, alții au tăiat carnea, unii au pregătit sosul, alții au feliat legumele. În pauze, în timp ce aluatul a stat la crescut, ne-am provocat unii pe alții prin diferite jocuri educaționale și de socializare.

,,A fost foarte frumos, copiii s-au simțit pe deplin fericiți, au mâncat cu poftă din ceea ce au gătit, dar au înțeles și că orice lucru necesită efort, determinare, lucru în echipă și consecvență – abilități de care trebuie să țină cont și să le pună în practică pe tot parcursul vieții,” a spus Alina Handragel, psihopedagog în cadrul proiectului ,,Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!”.

În luna mai, ne-am bucurat să ne revedem față în față și cu copiii de gimnaziu de la Școala Gimnazială ,,Amza Pellea”, Băilești. Împreună, în cadrul activității  ,,Să fim mai buni, scrisoare către viitor!’’  am trasat liniile unui viitor presărat cu soluții și lucruri bune, în ciuda provocărilor prin care am trecut în ultima perioadă. 

Alături de cadre didactice, părinții copiilor din proiect și reprezentanți din comunitățile partenere, experții proiectului au adus în dezbatere online mai multe teme: ,,Școala ca o comunitate”, ,,Participarea elevilor la viața culturală a comunității” , ,,Școală, bine te-am regăsit!”. S-a pus accent pe revenirea la școală, bucuria revederii, dar și schimbările de comportament și urmele lăsate de izolare și perioadă petrecută în fața calculatorului.

***

Despre proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/105515 – 26350/19.04.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.