„Caravana cu poveşti” le aduce copiilor de la sate spectacole pline de aventură şi magie

 „Caravana cu poveşti” este un proiect World Vision România, biroul zonal Cluj, prin care ne propunem să aducem spectacole de teatru de păpuşi în viaţa copiilor din mediul rural. De cele mai multe ori, astfel de spectacole sunt aproape imposibil de experimentat de către copiii de la sate deşi sunt cea mai bună modalitate de a le dezvolta creativitatea şi imaginaţia.

Lumea basmelor, plină de aventuri, magie şi poveţe, rămâne astfel deschisă doar copiilor din mediul urban, cei de la sate nereuşind să ajungă din cauza distanţei şi pentru că accesul la astfel de spectacole costă, iar mulţi dintre părinţii din mediul rural nu îşi permit să suporte aceste costuri.

Prin intermediul proiectului „Caravana cu poveşti”, World Vision România încearcă să le deschidă celor mici universul imaginației, să le aducă zâmbetul pe buze şi să îi ajute să se regăsească în personaje de poveste, să-şi construiască o poveste a lor şi să îşi creeze amintiri nepreţuite. Tocmai din această cauză, proiectul va fi gratuit pentru mai mult de 5.000 de copii, din clasele I-VIII, care locuiesc în cele 69 de comunităţi în care activăm.

Prin intermediul pieselor de teatru de păpuşi, puse în scenă într-un mod interactiv de către actorii teatrului MINI REACTOR, vom putea contribui semnificativ la dezvoltarea personală a copiilor din mediul rural, la creşterea stimei de sine şi la stimularea acestora de a-şi petrece timpul în compania artei, a cărţilor şi, implicit, a personajelor de poveste.

Acest proiect va contribui, într-un mod extrem de plăcut, la educaţia copiilor, dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii, a valorilor morale şi, nu în ultimul rând, la dezvoltarea armonioasă a relaţiilor interpersonale.

Poveştile pe care ne dorim să le aducem în faţa copiilor garantează bucuria şi distracţia celor mici. „Micul Prinţ” îi va învăţa pe cei mici nu doar că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un şarpe boa care a înghiţit un elefant, ci şi că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor şi că limpede vezi numai cu inima.

La rândul ei, Madame Pové le va arăta copiilor cum tot ce atinge ea devine magic şi prinde viaţă, creionând astfel personaje de poveste în care cei mici se vor regăsi, iar Moş Timp îşi face timp să le arate celor mici, prin intermediul spectacolului TIC-TAC, cum a inventat ora, minutul şi secunda pentru a ţine pasul cu prezentul schimbător.

Harababura Roz Albastră îi va purta pe copii într-o lume în care cele mai neaşteptate dorinţe se împlinesc, iar greşelile sunt încurajate şi nu blamate, o lume care îi învaţă importanţa diversităţii. Nu mai puţin important este jocul formelor care le aduce copiilor o lume plină de imaginaţie, curiozitate şi voie bună în exces.

Fiecare astfel de reprezentaţie necesită un buget de minim 1.500 de lei pentru a ajunge gratuit în faţa copiilor din mediul rural. Dorinţa noastră este ca cei mici să aibă posibilitatea să vadă măcar câte un spectacol, pe care să îl putem duce în fiecare din cele 13 centre de comună din judeţul Cluj în care activăm. Avem însă convingerea că vom primi şi de această dată sprijinul comunităţii astfel încât copiii mai puţin norocoşi din mediul rural se vor bucura de numeroase spectacole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.