Copiii din Consiliul Copiilor din jud. Ialomiţa au avut parte de experienţe de neuitat în Şcoala de Vară

25 de persoane (13 copii membri ai Consiliului Copiilor din Urziceni și 12 adulti, din care 8 cadre didactice care gândesc și implementează proiecte în beneficiul celor mai vulnerabili copii, o fostă bursieră care este în prezent voluntară WV, 2 lucrători sociali comunitari și coordonatorul proiectului Vocea și Participarea Copiilor) au participat anul acesta la Școala de Vară, care a avut loc în perioada 14-19 august, la Frasin, Județul Suceava.

În frumoasa Bucovină s-au făcut multe jocuri de cunoaștere și de echipă, cu accent pe depașirea diferențelor create din cauza vârstei și anularea prăpastiei dintre generații, precum și activități sportive.

În afară de acestea copiii au participat la cursuri teoretice în care li s-au prezentat principiile de bază ale realizarii fotografiilor pentru campanii de advocacy și apoi au realizat fotografii respectând tematica campaniei Photo Voice (“Violența împotriva copiilor ne afectează pe toți”).

Activitățile s-au îmbinat armonios cu plimbări la Muzeul de Istorie din Suceava, la Mânăstirile Moldovița, Sucevița, Putna, Humor și Voronet, la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Cetatea Neamțului, la atelierul de olărit, unde există vestita ceramică neagră de la Marginea și bojdeuca lui Creangă de la Humulești.

“Am petrecut câteva zile minunate ca voluntar în activitățile WV Ialomita, zile în care am interacționat cu două grupe de vârste diferite: adolescenți și adulți. Am schimbat opinii, am încercat să ne înțelegem mai mult, să comunicăm și să avem încredere în noi și în părinți. În același timp am încercat să găsim soluții pentru copiii nevinovați care se confruntă cu violența. Nu a lipsit joaca, relaxarea și energia pozitivă.” (Valentina Stefan, 24 ani, voluntar WV și alumni “Vreau în clasa a noua”)

“Mi-a placut mult proiectul Photo Voice și abia aștept să fac asta și acasă. În această școală de vara m-am reîmprietenit cu persoanele la care am ținut mult candva și ne-am distrat împreună vizitând anumite locuri, cântând la chitară și jucandu-ne pe afară.” (Corina, 16 ani, membru CC Urziceni)

“O școală de vară minunată. Cred că obiectivul cel mai important a fost atins, acela fiind omogenizarea grupului. Pe lânga acest lucru, am dezbătut impresii și păreri legate de diferențele dintre generații. Proiectele viitoare au fost prezentate de catre coordonator. Toate aceste lucruri au fost îmbinate cu distracția, ceea ce a făcut totul mult mai placut.” (Georgiana, 17 ani, membru CC Urziceni)

“Mi-au plăcut foarte mult locația și programul activităților, care a cuprins și vizite la mânăstiri. Mi-au plăcut, de asemenea, și discuțiile despre prăpastia dintre generații.

Prin intermediul activităților acestei școli de vară am învățat ce pot face pentru a ajuta copiii care sunt victime ale violenței de diverse feluri.” (Vlad, 17 ani, membru CC Urziceni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.