Educația continuă, chiar și în vacanța de vară

Vacanța mare este așteptată de toți copiii, însă în mediul rural opțiunile de petrecere a timpului liber sunt destul de limitate. Chiar dacă anul scolar s-a încheiat, copiii din proiect vor participa pe timpul verii la activități organizate în cadrul Școlii de Vară.  Experiența de anul trecut ne-a arătat că cei mici își doresc să-și umple timpul liber din vacanță cu activități distractive alături de colegii lor, prin urmare, toți copiii au fost prezenți la școală și s-au bucurat de fiecare joc.

serbare scundu valcea

La ce ateliere vor participa? Ateliere de creatie, Activități privind igiena personală, ,,Copiii-păstrători ai tradițiilor și obiceiurilor locale, Activități recreative și de joc în aer liber. Învață și pe alții: Dintre activitățile preferate de copii putem enumera cluburile din comunităţile în care se  organizează întâlniri în cadrul cărora copiii împărtăşesc din poveştile preferate citite de ei şi chiar citesc cu voce tare pentru alți copii mai mici.

“Chiar mă bucur pentru copiii mei că vor participa la aceste activități. Nu am bani să îi trimit în vacanță, nici măcar nu au fost plecați în oraș, la Vâlcea” a declarat, d-na Cimpoieru, mama a doi copii din proiect.

De asemenea, copiii vor lua parte la ateliere de creatie și diferite spectacole iar cei care au întâmpinat greutăți la școală vor putea recupera și învăța alături de colegii lor mai mari.