În județul Vaslui, nou intrat în proiect, Pâine și Mâine oferă și aici o șansă copiilor vulnerabili

După cum stiti, din luna ianuarie a acestui an, proiectul Pâine și Mâine a ajuns și la 121 de copii din județul Vaslui. Impactul proiectului este similar cu experiența din județele Dolj și Vâlcea, copiii sunt mai interesați de școală, absențele sunt reduse, iar părinții sunt multumiți că cei mici mănâncă la școală și vin acasă cu temele făcute.

Povestea Mădălinei, o elevă de 11 ani, este un astfel de exemplu. După doi ani de repetenție, din cauza absențelor și a situației dificile de acasă, Madălina a putut fi reintegrată în școală datorită implicării autorităților și a derulării proiectului Pâine și Mâine.

Madalina Stanciu

Mădalina face eforturi să depășească lacunele acumulate în timp și, cu sprijinul învățătoarei și al colegilor, reușește să țină pasul cu ceilalți. Masa caldă pe care o primește în fiecare zi ,,este foarte bună” iar multe dintre felurile de mâncare servite ,,nu le-a mâncat niciodată acasă”, dupa cum ne spune chiar Mădălina.

De asemenea, și doamna învățătoare, Florita Drobota, este aproape de copii.

,,Le ofer tot sprijinul pentru efectuarea temelor, intervin cu explicațiile necesare atunci cand nu inteleg ceva si ii ajut cand apar dificultati, daca nu inteleg anumite concepte, cerințe”.