Va povesteam aici despre prezenta Romaniei la Conferinta Trianuala World Vision din Tanzania. Din delegatia fiecarei tari a facut parte si un copil, beneficiar al proiectelor noastre si care reprezinta vocea copiilor din satele romanesti. Lucia Prisecariu a fost reprezentanta noastra si ne-am mandrit cu felul in care ea a reprezentat Romania.
Lucia a fost membra a consiliului elevilor a Scolii Generale “Mihai David” din Negresti. In noiembrie 2012, ea a participat la Euro Forumul Regional din Cipru unde, alaturi de alti copii din Romania si din Palestina a redactat declaratia prin care copii isi doresc sa fie consultati cu privire la deciziile si schimbarile care se produc in viata lor “De acum inainte, atunci cand vreti sa faceti ceva pentru copii, va rugam sa o faceti cu noi, copii!”.
Fiecare tara participanta a amenajat un stand cu lucruri specifice tarii din care facea parte. La standul Romaniei am expus costume populare, impletituri, stergare, cani de lut, felicitari de tip quilling realizate de copiii care au participat la activitati derulate in cadrul programelor noastre. Lucia a promovat atat obiectele realizate de copii din Romania cat si proiectele si initiativele tinerilor din cadrul programelor World Vision, cu precadere a Grupului A.R.T.
Participarea Luciei Prisecariu la Conferinta Trianuala World Vision International este deosebit de valoroasa atat pentru Fundatia World Vision Romania dar mai ales pentru toti copii vulnerabili din Romania ale caror probleme au fost prezentate si dezbatute in fata conducerii internationale a organizatiei. Lucia a fost aleasa din cei 33 de copii din toata lumea, fiind printre cei 4 copii provenind din Regiunea Europei de Est si Mijlocii – Georgia, Albania, Palestina si Romania. Primele trei zile petrecute in Tanzania, au insemnat atat pentru Lucia cat si pentru ceilalti copii, participarea la sesiuni de lucru si ateliere.
In zilele care au urmat, cei 34 de copii s-au adresat celor 500 de adulti prezenti in cadrul evenimentului si au expus principalele probleme ale copiilor la nivel mondial. Lucia a vorbit despre accesul copiilor la servicii medicale expunand cazul unei fetite ai carei parintii nu au avut resurse financiare pentru a plati personalul medical din spital si nu a beneficiat de tratament corespunzator pentru o simpla fractura la picior. In prezent, fetita nu mai poate merge corect si este considerata o persoana cu handicap.