Un dascal cu daruire pentru cei mici

Alina Cătălinoiu este de peste 10 ani profesor pentru invatamantul primar la structura scolara Leordoasa, din comuna Argetoaia, judetul Dolj.  Ea este cea  care ii indruma pe micutii de clasa a II-a si a III-a atat la clasa, cat si in timpul orelor de afterschool din cadrul programului ,,Paine si Maine”.

Alina Catalinoiu, invatator Leordoasa, Dolj (5)

In ochi i se citeste pasiunea si daruirea pe care, zi de zi, le pune in lucru cu copiii. Ii asculta cu atentie si le explica la fiecare pe rand atunci cand ii adreseaza intrebari sau nu au inteles ceva. Nici macar o secunda nu isi pierde rabdarea.

Alina Catalinoiu, invatator Leordoasa, Dolj (7)

Este bucuroasa sa vada ca cei care intampinau greutati si aveau rezultate scolare slabe sunt acum mai bine pregatiti datorita orelor suplimentare: ,,In timpul celor doua ore, copiii aprofundeaza ceea ce facem la clasa, isi fac temele si chiar invata lucruri noi. Pana acum se intampla sa vina cu temele nefacute si nepregatiti pentru ca acasa nu avea cine sa-i indrume, parintii lor avand majoritatea numai opt clase, fiind ocupati cu treburile gospodaresti sau munca cu ziua,” spune aceasta.  

Alina Catalinoiu, invatator Leordoasa, Dolj (2)

Alina iubeste ceea ce face si nu se vede facand altceva: ,,Consider ca aceasta este vocatia mea. Este o profesie, nu o meserie, si pentru a putea oferi tot ceea ce este mai bun trebuie sa te pregatesti intreaga viata.”

Alina Catalinoiu, invatator Leordoasa, Dolj (10)

Crede, totodata, in potentialul copiilor de la sat si isi doreste ca prin munca depusa sa ii ajute sa isi construiasca o personalitate care sa le permita pe viitor sa se integreze cat mai bine si  usor in societate. ,,Pentru a depasi barierele impuse de mediul social si pentru a reusi mai departe, copiii de la sat au nevoie de educatie, sprijin constant, mai multa incredere in fortele proprii si in viitorul lor”, spune aceasta. 

Alina Catalinoiu, invatator Leordoasa, Dolj (8)