Inteligența financiară pe înțelesul buriserilor „Vreau în clasa a noua”

Vorbim mereu de problemele cauzate de lipsa banilor însă uităm, de multe ori, să educăm tinerii în această privință. Nevoile sunt din ce în ce mai mari, fie că sunt reale sau construite de oamenii de marketing, iar lipsa banilor poate provoca frustrări cu consecințe grave, în special în cazul bursierilor „Vreau în clasa a noua” care fac eforturi mari să depășească barierele pe care le resimt în relația cu colegii lor de liceu. Plecând de la aceste adevăruri pe care le sesizăm zi de zi, bursierii au participat la primul lor seminar de inteligență financiară.

VC9_burcas (20)

Eusebiu Burcas, coach financiar și trainer în vânzări, le-a dezvăluit tinerilor câteva secrete astfel încât insuficiența banilor să nu mai fie principala lor grijă. Timp de câteva ore, tainerul le-a explicat importanșa cunosțintelor acumulate de-a lungul vieții, le-a povesit că indiferent de vârstă, procesul de educație trebuie să continue și le-a explicat, de asemenea, cât de important este să câștige experiență prin diferite activități de voluntariat.

Cu ajutorul unor exerciții de creativitate, conduse cu multă precizie de către Eusebiu Burcaș, tinerii au realizat câte oportunități au de a câștiga bani suplimentari în această perioadă, în care școala trebuie să fie pe primul plan. Însă nu e suficient să câștige bani, astfel că un accent mare s-a pus și pe gestionarea lor. Astfel, bursierii „Vreau în clasa a noua” au învățat că unul dintre cei mai mari dușmani care îi lasă fără bani este reprezentat de obiceiurile lor, de ceea ce fac după școală, dar și că banii trebuie împărțiți în patru dimensiuni: 10% donație, 10% distracție, 20% dezvoltare personală, educație și 60% cheltuieli zilnice.

VC9_burcas (25)

La finalul acestui seminar, bursierii au declarat că sunt mai bine pregătiți să-și gestioneze banii și că vor încerca să aplice cât mai multe din cunoștiințele noi pentru a-și organiza cât mai eficient viitorul din acest punct de vedere.

„Cel mai mult mi-a plăcut informația cu privire la banii pe care ar trebui să îi donăm mai departe, e primul lucru p care îl voi pune în aplicare”, a spus Cristina.

„Mi s-a părut foarte interesant să aflu cum trebuie să ne provocăm pe noi să facem mai mulți bani și să nu-i risipim pe prostii”, a recunoscut Darian.