52 de bursieri Vreau în clasa a noua promovează Bacalaureatul cu rezultate peste media națională

52 dintre bursierii din mediul rural susținuți prin programul de reducere a abandonului școlar Vreau în clasa a noua al organizației World Vision au promovat examenul de Bacalaureat în această sesiune cu o medie a notelor de 8,15 şi o rată de promovabilitate de 76,47%, comparativ cu rata nationala de promovabilitate in mediul rural de numai 24,3%.

Programul Vreau în clasa a noua oferă copiilor din mediul rural cu situație financiară precară șansa de-și continua studiile la liceu. Astfel, programul luptă împotriva abandonului școlar și asigură dezvoltarea unor tineri cu potențial, așa cum o dovedesc rezultatele obținute de bursieri generație de generație.

Eveniment VC9, mai 2017 (2)

În această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 68 de elevi, din cei 79 de absolvenți din programul de burse, iar 52 dintre ei au promovat cu note mari examenul de Bacalureat. Trei dintre bursieri au obținut chiar cele mai mari medii din liceele lor: Marta, elevă la un liceu din județul Vaslui, a promovat examenul cu 9,75, Marius, absolvent al unui liceu teoretic din județul Vâlcea, a obținut 9,05 iar Adrian, elev la un liceu din judeţul Ialomiţa, a obţinut o medie de 7,91.

Proiectul Vreau în clasa a noua mi-a schimbat viața. Nu o spun numai pentru că am primit o bursă lunar, care m-a ajutat foarte mult financiar, ci pentru experiențele pe care le-am trăit în acest proiect. Taberele, excursiile, întâlnirile de socializare lunare, pur și simplu că am ieșit la un film sau la o pizza cu colegii mei din proiect m-au ajutat foarte mult să mă cunosc pe mine, să mă dezvolt, să știu la ce sunt bun, ce vreau să devin în viață, să capăt încredere în mine, să socializez. Toate acestea m-au făcut să văd adolescența altfel, să îmi doresc să fac ceva în viață de care părinții mei să fie mândri”, a declarat Marius, bursier Vreau în clasa a noua.

Absolventi VC9 (1)

În prezent, programul se desfășoară pentru un număr record de 299 de liceeni din sate ale județelor Iași, Vaslui, Dolj, Vâlcea, Cluj și Ialomița, cu sprijinul donatorilor individuali și corporate. Șansa lor de a acoperi total sau parțial costurile navetei sau căminului, rechizitelor sau hainelor, este reprezentată de programul de burse Vreau în clasa a noua.

Alocația și venitul social nu sunt de ajuns pentru a plăti transportul sau cazarea necesare frecventării unui liceu din mediul urban. Astfel, mai mult de 20% dintre copiii din mediul rural rămân cu 8 clase sau nu le finalizează nici pe acestea, pentru că nu au perspectiva înscrierii la liceu. Prin programul Vreau în clasa a noua, și cu ajutorul donatorilor, ne dorim să reducem procentul tinerilor fără studii liceale“, a declarat Daniela Buzducea, Director Național World Vision România.

Bursierii primesc asistență și suport material continuu pe tot parcursul anului școlar în funcție de planul de intervenție al fiecărui copil. Pe lângă bursa lunară care acoperă  parțial sau total, în funcție de nevoile bursierilor, masa și cazarea, transportul, rechizitele, îmbrăcămintea elevului, programul le oferă bursierilor acces la activități educative și de socializare, excursii și tabere de vară care facilitează socializarea și dezvoltă abilitați de comunicare și lucru în echipă în vederea unei bune integrări în mediul școlar.