,,Proiectul „Vreau în clasa a 9-a” este o a doua familie pentru mine.” – Rodica, bursieră din jud. Vaslui

Pozitivă, mereu zâmbăreaţă şi cu dorinţa de a fi cât mai aproape de oameni. Harnică, perseverentă, extrem de isteaţă. Ea este Rodica, bursiera proiectului “Vreau în clasa a 9-a” şi elevă in clasa a IX-a la un liceu din judetul Vaslui.

Însă, mai presus de toate cele enumerate mai sus, Rodica este o luptătoare. Dorinţa ei nemăsurată de a-şi îndeplini visele, de a ajunge mai departe, mereu mai departe şi pofta de viaţă o fac să nu renunţe niciodată, oricât anevoios ar fi drumul.

Viaţa ei nu este, însă, la fel de frumoasă precum zâmbetul pe care-l poartă mereu pe buze. Locuieşte împreună cu părinţii şi fratele mai mare într-o casă bătrânească, mobilată şi întreţinută modest. Părinţii nu au un venit constant, lucrează ocazional în agricultură, iar singurul venit sigur al familiei îl reprezintă alocaţiile de stat ale celor doi copii.

Cu sprijinul Băneasa Shopping City, Rodica a fost inclusă în proiectul “Vreau în clasa a 9-a”, pentru ca astfel să-şi continue studiile şi să fie cu un pas mai aproape de visurile ei.

Eleva locuieşte în gazda pentru că distanţa dintre comunitatea în care locuieşte şi liceu este de peste 60 km. pe zi dus-întors. Cu toate acestea, Rodica nu s-a gândit niciodată să renunţe, ba mai mult, a reuşit să fie printre cei mai buni elevi din clasă. Este nelipsită de la activităţile educaţionale organizate în cadrul „Vreau în clasa a 9-a” şi asta o ajută să fie mai sociabilă şi încrezătoare în propriile forţe.

 “Când am intrat în proiect eram o fată timidă, retrasă şi neîncrezătoare. Activităţile desfăşurate m-au ajutat enorm şi au contribuit la dezvoltarea mea personală. Organizatorii proiectului au o influenţă pozitivă asupra mea si m-au ajutat să fiu o fată încrezătoare, dornică să reuşească ceea ce-şi propune. Şi care are speranţa că va reuşi. Este tare important să îţi spună cinevă că are încredere în tine, te simţi motivat, înţeles, sprijinit. Proiectul „Vreau în clasa a 9-a” este o a doua familie pentru mine.” spune Rodica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.