Arhiva categoriei «Evenimente»

A treia editie a turneului de fotbal „Cupa World Vision”

vineri, 27 noiembrie, 2015

World Vision Romania, Biroul Zonal Valcea organizeaza, in perioada 28-29 noiembrie 2015, a treia editie a turneului de fotbal „Cupa World Vision”. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalenta Traian din Ramnicu Valcea si este organizat in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Valcea, Asociatia Judeteana de Fotbal Valcea, Clubul Sportiv Municipal Ramnicu Valcea si Liga Suporterilor Valceni.

Afis Cupa WVR-RGB

Echipele participante vor face donatii de minim 250 lei, aceste fonduri fiind destinate bunastarii copiilor proveniti din mediile cele mai defavorizate, inscrisi in programele World Vision Romania. Banii stransi vor fi folositi pentru renovarea terenului de sport de la Scoala Stoilesti-Ursi, din judetul Valcea.

Echipele adversare vor fi trase la sorti in cadrul sedintei tehnice de astazi, 27 noiembrie, la care iau parte reprezentantii echipelor participante.

Dupa acest moment, de la ora 11.00 va avea loc intalnirea operativa de lucru cu reprezentantii institutiilor abilitate in privinta mentinerii sigurantei, linistii si ordinii publice, urmand ca de la ora 12.00 sa aiba loc si conferinta de presa a evenimentului.

Sambata, incepand cu ora 9.00 se va da startul competitiei, urmand sa aiba loc meciuri in sistem eliminatoriu, urmand ca duminica, tot de la aceeasi ora, sa aiba loc meciurile din sferturile de finala, semifinalele si finalele competitiei.

Inainte de finala mare a turneului va avea loc si un meci de copii cu participarea unor elevi de la Scoala Stoilesti Ursi, pentru care se strang fondurile. Acestia vor avea ca adversari o grupa de micuti fotbalisti ai CSM Ramnicu Valcea.

Acest eveniment este la a treia editie si are ca scop strangerea de fonduri pentru copiii din cadrul programelor Fundatiei World Vision Romania.

ACCESS, „Copil ca tine sunt si eu” – eveniment dedicat persoanelor cu dizabilitati

luni, 23 noiembrie, 2015

Cu ocazia „Zilei Mondiale de prevenire a abuzului asupra Copilului” elevii de la Scoala Ursi, comuna Stoilesti, au organizat evenimentul „Copil ca tine sunt si eu”, pe care l-au dedicat copiilor si persoanelor cu dizabilitati din comunitatea lor.

Timp de o saptamana, sub indrumarea cadrelor didactice din scoala, copiii au participat la ateliere de lucru unde au realizat afise si pliante, prezentand astfel drepturile copilului cu dizabilitati.

_DSC1078 blog

„Copiii au aceleasi drepturi ca si adultii. De aceea, ne-am gandit ca acest eveniment sa fie dedicat atat copiilor, cat si adultilor cu dizabilitati. Elevii din scoala nostra au invatat ca cea mai buna modalitate de interactiune cu persoanele cu dizabilitati este sustinerea lor, comunicarea, integrarea acestora, atat in scoala, cat si la activitatile de zi cu zi. Parintii si familiile, profesorii, asistentii sociali care lucreaza cu persoanele cu dizabilitati si orice cetatean responsabil, in general, ar trebui sa stie de existenta drepturilor acestora si sa le respecte”, a declarat Violeta Ionescu, profesoara la Scoala din Stoilesti.

_DSC0987 blog

In cadrul acestui eveniment, persoanele cu dizabilitati au premiat cele mai bune lucrari realizate de copii in cadrul atelierelor la care au luat parte.

„Avem o colega la noi in clasa care se deplaseaza in scaun cu rotile. Cu totii o ajutam la teme, sa iasa in curtea scolii, o implicam in toate activitatile noastre si nu facem diferenta intre ceilalti colegi si ea”, a declarat Adelina, 12 ani.

Evenimentul de la Stoilesti a fost sustinut de Fundatia World Vision Romania, prin Proiectul Access, proiect implementat de World Vision Romania alaturi de Fundatia Motivation Romania. Proiectul a fost demarat in martie 2014 si se va incheia in iunie 2017, timp in care ne propunem sa ajutam 1.200 de persoane cu dizabilitati locomotorii (copii, adulti, batrani) sa primeasca cate un scaun rulant potrivit, dar si serviciile optime necesare utilizarii lui corect si eficient, conform procedurii standard recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

De asemenea, atat persoanele beneficiare, cat si familiile si membrii acestei comunitati vor fi antrenate intr-un proces de advocacy la nivel local care ii va pune in contact si ii va ajuta sa conlucreze cu autoritatile locale si judetene pentru identificarea si solutionarea problemelor care impiedica procesul de incluziune sociala.

Dezbaterea „Perspectiva elevilor asupra sistemului de invatamant din Romania”

joi, 19 noiembrie, 2015

Marti, 17 noiembrie 2015, la Muzeul National Cotroceni (MNC), in incinta Salonului Cerchez, a avut  loc dezbaterea „Perspectiva elevilor asupra sistemului de invatamant din Romania”, organizata de Consiliul National al Elevilor si Fundatia Hanns Seidel, cu sprijinul Administratiei Prezidentiale.

11950322_10153391988269825_1433333117050290763_o

Participantii la aceasta conferinta au fost factori decizionali, experti in zona politicilor educationale, precum si reprezentanti ai societatii civile cu activitate in zona invatamantului preuniversitar, care au marcat, prin discursurile si interventiile lor, Ziua Internationala a Elevilor si Studentilor.

Printre invitati s-a numarat si colega noastra, Mariana Arnautu, Manager Proiecte Educatie: „In dezbatere s-a vorbit despre multe lucruri frumoase care trebuie si pot fi facute pentru elevi si pentru educatie in general, dar inainte de toate un lucru esential trebuie facut: sa invatam copiii si adultii, care au pierdut prima sansa, sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca pentru a deveni cetateni activi si responsabili, aici, in Romania. Lipsa de atentie acordata nevoilor gradinitelor si scolilor din mediul rural si lipsa resurselor pentru o educatie de calitate reprezinta o neglijare a jumatate din copiii Romaniei, care traiesc si invata in mediul rural. Abandonul scolar este considerat cu precadere o problema rurala,” a spus aceasta.

Cu aceasta ocazie, Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a sustinut o alocutiune pe care o puteti citi integral, la urmatorul link: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=16144&_PRID=lazi

Fundatia noastra felicita Consiliul National al Elevilor pentru acest eveniment! Vocea elevilor trebuie sa fie auzita si respectata!

Gala Nationala a Dialogului Structurat cu TINErii

vineri, 13 noiembrie, 2015

In perioada 6-8 noiembrie 2015, a avut loc, la Bucuresti, Gala Nationala a Dialogului Structurat cu TINErii, eveniment organizat de Forumul Tinerilor din Romania, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului.

Forumul Tinerilor din Romania si-a propus cu aceasta ocazie sa recunoasca intr-un cadru oficial entuziasmul si eforturile depuse de catre tinerii implicati si sa ii motiveze sa continue consultarile.

In cadrul acestui eveniment, au fost premiati Ambasadorii care au avut un impact major in facilitarea participarii tinerilor in viata comunitatii din care provin, precum si partenerii care au ajutat la organizarea evenimentelor la nivel local.

Printre ambasadorii premiati se afla si Alexandru Vlad, din judetul Ialomita, membru al Consiliului Consultativ al Copiilor, pe care dorim sa il felicitam pentru performanta obtinuta si ii uram success in continuare.

ccc blog

Si World Vision Romania, reprezentata de Biroul Zonal Ialomita, a mai adaugat un trofeu in palmares fiind premiata cu trofeul Dialogului Structurat cu TINErii, ca partener.

ccc2 blog

Reteaua Nationala a Ambasadorilor Dialogului Structurat cu TINErii, creata si coordonata de Forumul Tinerilor din Romania, reprezinta mecanismul prin care este promovat Dialogul Structurat ca instrument care aduce impreuna la masa discutiilor tinerii si persoanele aflate in pozitii decizionale cheie la momentul elaborarii politicilor de tineret.

Aceasta initiativa este prima si singura de acest tip din tara noastra, fiind selectat astfel un grup de tineri, cu reprezentativitate in peste 80% din judetele Romaniei. Reteaua defineste un spatiu al responsabilitatii sociale, al cetateniei active, al oportunitatilor de dezvoltare si al implementarii de proiecte in parteneriat.

Despre Forumul Tinerilor din Romania puteti afla mai multe informatii aici: http://forumul-tinerilor.ro/

Copiii din Corul scolii din Argetoaia au cantat alaturi de trupa Voltaj pe scena de la Sala Palatului! Povestea unei seri de neuitat

luni, 19 octombrie, 2015

La invitatia lui Calin Goia, copiii din Corul scolii din Argetoaia, comunitate partenera World Vision in judetul Dolj, au luat parte vineri seara la concertul simfonic de la Sala Palatului care a incheiat turneul Voltaj  – Din toata inima. Mai mult decat atat, ei au urcat pe scena si au cantat alaturi de Voltaj si copiii de la Voltaj Academy melodia “De la capat”.

DSC_0489

DSC_0480

Emotiile si momentele speciale au fost multe. Pentru a se asigura ca totul va fi asa cum si-au propus, copiii au ajuns mai devreme la Sala Palatului si au participat la repetitii alaturi de Voltaj si orchestra Simona Strungaru Symphonics. Micii artisti au avut o cabina numai a lor, unde s-au pregatit pentru concert, au impartasit pareri si au facut poze. Experienta concertului a fost unica si i-a uimit prin lumini, sonorizare, atmosfera. Pe scena, copiii au stralucit, iar momentul  a fost emotionant pentru cei din public care au aprins luminite, in semn de solidaritate cu copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

DSC_0508

DSC_0382

“O sala plina de oameni si lumini, iar noi acolo, pe scena, alaturi de Voltaj…a fost minunat! Nu cred ca voi uita vreodata emotiile din aceasta seara”, a spus Amalia, 13 ani.

Seria de fapte bune a celor de la Voltaj a continuat prin donarea incasarilor concertului catre World Vision Romania si alte trei ong-uri. Multumim, Voltaj!

DSC_0393

DSC_0404

„Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!” – campanie regionala de informare si constientizare a fenomenului traficului de persoane

vineri, 19 iunie, 2015

Alaturi de Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Craiova,  Fundatia World Vision – Biroul Zonal Dolj a lansat saptamana aceasta o noua campania regionala de informare si constientizare a fenomenului traficului de persoane, intitulata „Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!”.

Flyer Campanie

Campania  se deruleaza in perioada iunie – noiembrie si are ca scop prevenirea traficului de persoane in vederea exploatarii sexuale si a pornografiei infantile, precum si a riscurilor la care sunt expusi copiii si adolescentii.

Grupul tinta este format, in principal, din elevi cu varste cuprinse intre 12-18 ani din judetele Dolj, Mehedinti, Gorj si Olt, iar in secundar, este format atat din reprezentanti ai autoritatilor cu responsabilitati in domeniu, cat si din parinti si cadre didactice. In judeţul Dolj, campania se va desfasura in cele 13 comunitati partenere World Vision: Argetoaia, Cernatesti, Scaesti, Breasta, Cotofenii din Dos, Predesti, Sopot, Carpen, Bucovaţ, Varvorul de Jos, Brabova, Bralostita, Plesoi, precum si in alte comunitati rurale si orasul Craiova.

La nivelul anului 2014, in Romania, se constata mentinerea tendintei descendente inregistrate in ultimii ani cu privire la numarul victimelor traficului de persoane identificate.

Astfel, in 2014 au fost identificate 757 de victime, cu 139 victime mai putin decât anul anterior si cu 397 mai putine fata de 2010.

Conform situaţiei statistice a victimelor traficului de persoane identificate in anul 2014, elaborata de ANITP, s-a constatat faptul ca, victimele provenite din mediul rural continua sa reprezinte principala categorie vulnerabila, constatandu-se o dublare a numarului acestora comparativ cu anul 2013. La nivel regional, un procent de 67% dintre victimele identificate la C.R. Craiova au provenit din mediul rural.

Specialistii Centrului Regional Craiova din cadrul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane vor organiza activitati preventive in comunitatile rurale, in scoli, in centre de plasament, in tabere scolare (de stat sau private) pe perioada vacantei de vara si vor lua parte la diferite evenimente (ex: festivaluri de film, muzica si teatru, Targuri de Job-uri) din cele 4 judete de competenta: Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinti.

Alaturi de voluntarii si reprezentantii Fundatiei World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj, specialistii Centrului Regional Craiova din cadrul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane vor intra in contact direct cu tinerii, in special fete, si vor avea posibilitatea sa transmita mesajul antitrafic al campaniei regionale „Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!” , precum si sloganul campaniei „Nu sunt sclavul nimanui!”.

 

Mai multe detalii despre campania „Nu crede în vise false, spune NU traficanţilor!” regasiti si la urmatoarele link-uri media:

 

http://www.cvlpress.ro/18.06.2015/251-de-minori-au-cazut-victime-traficantilor-de-persoane/

http://www.craiovaforum.ro/stiri/social/craiova-nu-crede-vise-false-spune-nu-traficantilor.html

http://www.jurnalulolteniei.ro/vizualizare/-nu-crede-in-vise-false-spune-nu-traficantilor–121405

Schimb de traditii si obiceiuri intre un grup de cercetasi americani si copii din satul Jilavele

vineri, 19 iunie, 2015

World Vision biroul zonal Ialomita in parteneriat cu Ambasada Americii are placerea de a organiza un schimb intercultural intre o echipa de cercetasi de mai multe etnii si copiii din satul Jilavele. Scopul acestui eveniment a fost de a ii invata pe micuti ce inseamna toleranta fata de alte popoare si religii (americani, danezi, pakistanezi, malaesieni si turci) si de a impartasi traditiile si obieceiurile romanesti.

DSC_0489

“Oamenii si societatile trebuie sa invete sa se accepte indiferent de etnie, rasa, culoare sau traditii si chiar sa isi impartaseasca valorile nationale pentru a evita o serie de conflicte si nu numai”, ne-a povestit Lissa Mayer responsabila pentru grupul de cercetasi.

DSC_0505

Foc de tabara, vanatoare de comori si mancare traditionala gatita la ceaun

Cercetasii au sosit in jur de ora 13:00 si-au instalat corturile si au campat peste noapte in fata muzelui ‘’Casa Taraneasca”. Ceretasii cu varste cuprinse intre 9 si 10 ani vor au invatat cantece si dansuri romanesti de la micutii din grupul traditional ‘’Colinda’’.

DSC_0079

Dornici sa invete, cercetasii nu au stat deoparte nici cand a fost vorba de mancare si i-au ajutat pe bucatarii din Jilavele la pregatirea preparatelor traditionale demonstrand astfel ca au invatat o lectie importanta in timpul vizitei lor. In paralel gospodine, pricepute au gatit la ceaun mancare romaneasca servita in blide alaturi de mamaliguta fierbinte.

DSC_0146

La randul lor cercetasii  i-au invatat pe copii din sat jocuri tipice de tabara precum ‘’Treasure hunt’’,  au demarat o mica activitate de ecolgizare a spatiului de joaca din sat. Seara s-au adunat in jurul focului si au impartasit povesti despre cum este in tara natala.

DSC_0133

 

Saptamanii Nationale a Voluntariatului a fost sarbatorita in Valcea

miercuri, 27 mai, 2015

Cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului au avut loc 3 activitati in care au fost implicati voluntarii din Biroul Zonal Valcea. Acestia i-au vizitat pe elevii din clasa pregatitoare de la Colegiul National de Informatica Matei Basarab si pe copiii de la Gradinita Nord 2, care ne-au sprijinit in Campania din luna decembrie “Fii alaturi de Mos Nicolae”, strangand jucarii pentru gradinita Dezrobiti.

_DSC0087

Voluntarii le-au povestit  elevilor cu ce se ocupa mai exact, le-au prezentat imagini  de la Gradinita Dezrobiti si de la evenimentul care a facut atat de multi micuti fericiti de Mos Nicolae.

_DSC0037

La finalul celor doua vizite, copiii au promis voluntarilor ca se vor implica si anul acesta in campaniile organizate de World Vision Romania (WVR), pentru a-i sprijini pe copiii care nu au atatea jucarii ca ei, intelegand ca fapta buna pe care o fac se numeste VOLUNTARIAT.

_DSC0057

La finalul zilei, voluntarii au fost premiati la randul lor de catre reprezentati World Vision pentru implicarea si energia oferite anul acesta beneficiarilor din proiectele WVR.

Astfel, intalnirea de premiere  a inceput cu o sesiune de teambulding, a urmat apoi vizionarea filmuletelor despre aniversarea a 25 de ani de World Vision. La final, managerul Biroului Valcea, Corina Popescu le-a multumit voluntarilor si le-a oferit mici daruri ca semn al aprecierii pentru eforturile depuse.

In prezent in cadrul Biroul Zonal Valcea activeaza 91 de voluntari, care sustin si sunt implicati cu multa daruire in activitatile WVR.

Luna padurii sarbatorita de comunitatile World Vision

marți, 5 mai, 2015

Luna padurii (15 martie – 15 aprilie) a fost sarbatorita de toate comunitatile World Vision din judetul Ialomita prin activitati sportive, educationale si creative. Primul eveniment dedicat padurilor a fost organizat de asociatia ViitorPlus in parcul Tineretului din Capitala. La „Crosul Padurii” au alergat 30 de copii din judetul Ialomita cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani. Efortul micutilor a fost rasplatit cu medalii de catre organizatori.

Seria de evenimente dedicate naturii nu s-a oprit aici. Copiii au fost incurajati sa participe la diverse activitati de ecologizare, urmatorul de acest tip fiind organizat de ViitorPlus si a marcat cea de-a 15-a campanie de plantari din cadrul programului „Padurea Copiilor”. Aproximativ 20 de copii inscrisi in proiectele noastre si voluntari din cadrul unor companii precum: IBM, Coca Cola si Accenture au ajutat la plantarea a 13.500 puieti de stejar, frasin, tei, visin turcesc, gladita si salcam pe terenuri degradate din judetul Teleorman.

Cu ocazia saptamanii „Scoala Altfel”, World Vision Romania a organizant o serie de activitati in cele 13 comunitati pe care le sustine si le ajuta sa se dezvolte:

– Sesiuni de informare asupra dezastrelor ecologice;

– Prezentari despre cum pot fi folosite materialele reciclabile in gospodarie;

– Aplicatii practice: realizarea de obiecte din materiale reciclabile;

– Aplicatii practice: mersul in padure cu grupul de participanti si curatarea ei.

Luna Padurii

Sesiunile de lucru au fost pe placul copiilor, in mod special pentru ca au beneficiat si de experienta si suportul colegilor din cadrul ViitorPlus, care le-au explicat micutilor avantajele reciclarii. Pentru ca ecologia merge mana in mana cu activitatile in aer liber si pentru a incheia cum se cuvine aceasta luna, volunatarii si cei 55 de copii au mers la padure, unde au strans zeci de saci cu gunoaie.

Participantii s-au bucurat de toate activitatile la care au luat parte si au in plan sa transforme acest obicei intr-o traditie de ecologizare a cat mai multor paduri.

Week-end-ul proiectelor europene la Horezu pentru elevii din proiectul Elevul EDI

luni, 26 ianuarie, 2015

In perioada 23-25.01.2015, în cadrul proiectului Elevul EDI,  a avut loc evenimentul “Week-end-ul proiectelor europene“, la care au participat 30 de elevi de la liceele partenere din Filiasi, Vitomiresti si Ramnicu Valcea.  Pe parcursul a trei zile, tinerii beneficiari ai proiectului au avut oportunitatea de a le fi prezentate, direct de catre manageri, afaceri dezvoltate cu fonduri structurale in localitatea valceana Horezu.

Activitatile au debutat cu vizita elevilor la intreprinderea sociala din incinta M-tirii Horezu – fabrica de dulceturi si compoturi, unde presedintele Asociatiei Depresiunea Horezu, care a initiat proiectul, a prezentat  participantilor atat notiuni de baza privind economia sociala, cat si etapele specifice dezvoltarii prin finantare europeana a proiectului vizitat alaturi de alte sase afaceri sociale. Elevii au fost invitati, de asemenea, sa vada cum se desfasoara activitatea in cadrul unui  atelier de olarit, finantat tot din fonduri europene destinate infiintarii si dezvoltarii inteprinderilor sociale.

Nu mai putin de trei pensiuni din zona si-au deschis portile pentru tinerii beneficiari ai proiectului EDI, fiindu-le prezentate, direct de catre conducerea unitatilor de cazare si alimentatie publica, proiectele de dezvoltare ale afacerilor respective prin diverse linii de finantare din bani europeni. Elevii au vizitat astfel Hotelul Alex, Conacul Maldar si Pensiunea Siva.

Apreciez interesul elevilor pentru afacerile dezvoltate cu finantare europeana si felicit organizatorii pentru alegerea facuta deoarece in Horezu exista foarte multe proiecte implementate cu succes, atat pentru dezvoltarea socio-economica a microregiunii, cat si pentru fructificarea potentialului turistic al zonei. Este important ca tinerii sa cunoasca toti pasii prin care pot accesa fonduri europene pentru a dezvolta o afacere de succes recunoscuta pe plan international, a declarat Eugen Savulescu, presedinte Asociatia Depresiunea Horezu.

A fost un weekend plin in care participantii, dupa ce au interactionat cu reprezentantii mediului local de afaceri, au avut prilejul de a pune pe hartie propriile idei de dezvoltare a unei firme care activeaza in domeniul turismului. In cadrul celor patru ateliere de lucru tinerii, pornind de la un studiu de caz, au fost angrenati in alcatuirea unui nou plan de afaceri pentru o pensiune turistica.

Pentru mine, aceste activitati au reprezentat o experienta interesanta in cadrul careia am aflat cum pot deschide o firma, sa o dezvolt, in primul rand  ce inseamna sa conduci o firma, care sunt plusurile si minusurile si unde trebuie sa fii atent pentru a dezvolta o afacere de succes, a declarat Vlad, beneficiar proiect.

Impartiti in cinci echipe de lucru, participantii au descoperit in urma unor jocuri de rol cum este sa fii proprietar, investitor, economist, PR si marketing. Cu totii  au contribuit astfel la transpunerea in practica a unor idei inovatoare, generatoare de profit, adaugand astfel noi valente pe harta personala a abilitatilor antreprenoriale.

 

Proiectul “Elevul EDI” este cofinantat din fonduri europene structurale prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane si se desfasoara in perioada mai 2014 – noiembrie 2015, alaturi de trei parteneri: Liceul Vitomiresti, Liceul Dimitrie Filisanu si Colegiul National Matei Basarab.

Obiectivul general al proiectului reprezinta dezvoltarea competentelor si abilitatilor profesionale si sociale ale elevilor pentru a ii ajuta sa se integreze social si profesional. Grupul tinta al proiectului este alcatuit din 800 de elevi, care beneficiaza de consiliere, suport si orientare profesionala, dar si de practica in cadrul firmelor de exercitiu. World Vision este o fundatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy.

 

Asociatia “DEPRESIUNEA HOREZU” este o asociatie intercomunitara constituita in 2005, care cuprinde cinci localitati: orasul Horezu si comunele Costesti, Maldaresti, Vaideeni si Slatioara din arealul geografic Depresiunea Horezu, localitati intre care au existat dintotdeauna relatii traditionale din punct de vedere administrativ, economic, social si cultural. Asociatia are drept scop realizarea in comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional si furnizarea in comun a unor servicii publice.