Arhiva categoriei «Evenimente»

Reincepe proiectul „Alege Scoala!” destinat reducerii abandonului scola

luni, 7 iulie, 2014

Cu bucurie anuntam lansarea celei de-a treia editii a proiectului „Alege Scoala!”, pe care  il  desfasuram in parteneriat cu Patriarhia Romana.

Credinta Ed SCOALA 005 cateheza

In cadrul proiectului, vom organiza activitati pentru reducerea abandonului scolar la care vor participa aproape 3000 de copii, tineri si parinti din zonele de vest, sud-vest Oltenia si nord-vest ale Romaniei. Alaturi de noi vor fi 1.000 de preoti si specialisti in educatie. Proiectul a fost lansat deja in Craiova, pe 1 iulie, si la Cluj, pe 7 iulie, urmand ca la Timisoara lansarea sa aiba loc pe 15 iulie.

La fel ca şi in cazul primelor doua proiecte Alege Şcoala!, din 2009-2012 şi 2010-2013, prin noul proiect „Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord –Vest” ne propunem sa prevenim şi sa combatem fenomenul de parasire timpurie a şcolii, prin acţiuni şi masuri inovative la nivel multiregional. Totodata, vom lucra pentru menţinerea in sistemul de educaţie a elevilor expusi acestui risc şi vom dezvolta o serie de acţiuni remedial corective, pentru persoanele care au parasit timpuriu şcoala.

Beneficiarii proiectului vor fi 2.957 oameni (1.325 elevi cu risc de parasire timpurie a şcolii, 318 persoane care au parasit deja timpuriu şcoala, 1.314 parinti),  106 persoane implicate in organizarea activitatilor din centre, 953 preoti responsabili de centre şi 53 de specialisti in educatie.

Anticipam realizarea a 53 de Centre Educationale Inovative Alege Şcoala, 3 de sesiuni de formare a cate 5 zile  pentru 106 persoane, 3.816 fise de lectii, 13 campanii de informare si constientizare, 1  „toolkit” educational cu 7 module; 1 platforma educational virtuala, 1.908 acţiuni de tip “Scoala dupa scoala” si “Scoala de duminica”; tabere pentru 1.325 copii si un concurs cu premii, pentru 318 persoane care au parasit timpuriu scoala.

In editiile anterioare ale proiectului, 100.000 de copii au beneficiat de diverse activitati. Am fost alaturi de copiii cu risc de abandon scolar integrandu-i intr-o comunitate intemeiata pe cultura iubirii şi a comuniunii. Ne-am straduit sa suplinim lipsa de afecţiune parinteasca şi impactul dramatic al atmosferei de familie, sa descoperim copiii talentaţi şi sa ii incurajam. In special la şcoala de duminica unde am facut educatie de baza si am stimulat motivatia pentru studiu, sau in taberele de creaţie, copiii au luat contact cu modele şi deprinderi noi, au capatat incredere in propriile abilitaţi şi au descoperit noi modalitaţi de a se exprima. Astfel, 29.207 copii au participat la concursuri de creatie, 9.618 au mers in 235 de tabere iar 3.206 preoti si profesori de religie au fost special instruiti in 247 de sesiuni de formare. Noul nostru proiect ne ofera sansa sa punem in aplicare lectiile invatate, sa continuam sa fim un sprijin pentru copii si comunitate, sa incercam noi modalitati care sa duca la imbunatatirea situatiei actuale a abandonului scolar in regiunile respective.” – a declarat Pr. dr. Constantin Naclad, Director Credinta si Dezvoltare Spirituala al fundatie World Vision Romania si manager al proiectului „Alege Scoala”.

Mai multe detalii despre editia anterioara si un film gasiti aici

Proiectul ”Alege Scoala!” in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord –Vest” este implementat cu  binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si este cofinantat din Fondul  Social European prin Programul Operational Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Romania impartaseste altor tari bunele sale practici din protectia copilului

vineri, 27 iunie, 2014

Reprezentanti ai coalitiilor nationale de ONG-uri pentru drepturile copilului si oficiali de stat din Armenia, Azerbaijan, Georgia si Republica Moldova au participat intre 23 si 27 iunie la o vizita de studiu in Bucuresti, in cadrul proiectului „ChildPact – Impreuna pentru copii: Coalitii de ONG-uri mai puternice in regiunea Marii Negre”. Acesta faciliteaza procesul de invatare prin impartasirea experientei valoroase a Romaniei.

 DSC_0327

Participantii s-au intalnit cu reprezentanti ai Guvernului, ai organizatiilor non-guvernamentale locale si internationale cu sediul in Romania, precum si cu alti actori angajati in procesele de reforma a protectiei copilului.

Agenda a inclus vizite la: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului şi Adoptie .- ANPDCA, Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ale Sectoarelor 5 si 6, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC, World Vision Romania, SOS Satele Copiilor Romania, UNICEF, Asociatia Valentina, Asociatia Fratilor Maristi, Fundatia Sensiblu. Participantíi au vizitat o serie de structuri cu servicii sociale pentru copii dezvoltate in Romania in ultimii 20 de ani si au avut ocazia sa puna intrebari practice despre organizarea lor, succesele si provocarile in crearea si dezvoltarea acestora.

 DSC_0319

Printre modelele de servicii incluse in agenda vizitei, se numara: case de tip familial; centre de zi; programe de prevenirea abandonului si dezinstitutionalizare / inchidere de centre de plasament transformate in complexe de servicii sociale pentru copii; centru de consiliere pentru femei si copii victime ale violentei domestice; servicii de prevenire a abandonului scolar, program afterschool.

Doamna Gabriela Coman, Preşedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului şi Adoptie a afirmat urmitoarele: ”Am aratat oaspetilor ca este foarte important sa existe o buna intelegere a reformelor pe care doresc sa le implementeze in domeniul protectiei copilului. Este importanta nu doar intelegerea la nivel politic, dar si la nivelul celor care vor implementa reformele. Am asigurat participantilor interesul si disponibilitatea Romaniei de a pune la dispozitie experienta noastra in acest domeniu si a de a invata in continuare unii de la altii despre modele de succes.”

 DSC_0267_prel

Se estimeaza ca la nivel regional, in tarile in care activeaza ChildPact, peste 500.000 de copii sunt in situatie de vulnerabilitate datorita lipsei serviciilor de protectie a copilului la nivelul comunitatilor locale. Copiii din familiile cele mai vulnerabile sunt in continuare separati de familiile lor si plasati in institutii, nu au acces la servicii de recuperare daca au o dizabilitate, nu beneficiaza de servicii de sprijin pentru reintegrare sociala. a declarat doamna Mirela Oprea, Secretarul General al ChildPact.

DSC_0148

Experienta Romaniei in domeniul protectiei copilului este o experienta valoroasa, iar prin acest proiect implementat de World Vision Romania si FONPC, se doreste facilitarea unui schimb de bune practici in asigurarea unei vieti mai bune pentru cei mai vulnerabili copii din regiune. a declarat doamna Daniela Buzducea, Director de Advocacy la World Vision Romania.

DSC_0151_crop1

Domnul Bogdan Simion, Preşedintele onorific al FONPC a prezentat participantilor evolutiile pe care „Romania le-a avut de-a lungul anilor in reforma sistemului social şi diversitatea serviciilor sociale. Un exemplu privind reala dezinsitutionalizare a copiilor este plasarea copilului la Asistentul Maternal Profesionist. Incepand din anul 1997 aceasta forma de protectie a fost conceputa ca şi alternativa temporara de protectie. La finele lui 2007 se inregistrau 20.380 de copii plasati la 15.225 de asistenti maternali profesionişti iar in 2013, 19.020 de copii erau in asistenta maternala, mentionand totodata ca aceasta meserie a facut posibil ca aproximativ 20.000 de  copii, anual sa aiba o şansa la dezvoltare.” a spus Bogdan Simion.

DSC_0144_crop

Vizita de studiu face parte dintr-o suita de schimburi de experienta care vor ajuta tarile din regiune sa evite greseli sau intarzieri evitabile in reforma sistemelor de protectie a copilului, sa se inspire astfel incat sa ia cele mai potrivite decizii in favoarea copiilor vulnerabili.

 DSC_0206_prel1

Mira Antonyan, reprezentant al Centrului de Suport al Fundatiei Armene pentru Ajutor, profesor la Universitatea din Yerevan, Asociatia Armeana a Lucratorilor Sociali) a apreciat:  „Vom merge acasa cu dorinta de a crea şi in Armenia o legislatie in domeniul protectiei drepturilor copilului, aşa cum are Romania”.

 DSC_0218

Toti participantii, atat reprezentantii ong-urilor cat si cei din structurile guvernamentale din toate tarile, au apreciat complexitatea si buna structurare a programului. ”Ne-am familiarizat cu un spectru larg de servicii pentru copiii aflati in dificultate care sunt in situatii de risc, ramasi fara ocrotire parinteasca. Deasemenea, pentru fiecare tara implicata a fost imperios necesar sa afle de la colegii din Romania despre experientele lor privind reformele de protectie, in special a copilului, in contextul in care tara lor a aderat la Uniunea Europeana. a completat Anastasia Gruzin, Consultant Superior in Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei din Republica Moldova, Directia de Politici e Protectie a Familiei si Drepturile Copilului, Sectia Protectia Drepturilor Copilului.

 DSC_0123_prel

Participantii au agreat la final ca vizita de studiu a constituit forumul ideal, intrucat tarile participante, tari post-comuniste, impartaşesc contexte politic şi social similare. De asemenea, vor lucra impreuna la construirea unui index de protectie a copilului care sa monitorizeze progresele si decalajele reformelor din protectia copiilor din tarile din regiune. Totodata vizita a reprezentat o buna oportunitate pentru intarirea parteneriatului intre societatea civila şi reprezentantii guvernelelor, intrucat din partea fiecarei tari au participat atat reprezentanti ai ong-urilor, cat şi ai institutiilor publice pentru protectia copilului.

 DSC_0196_prel

Impreuna pentru copii: Coalitii de ONGuri mai puternice in regiunea Marii Negre” este un proiect finantat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Programul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare si implementat de UNDP – BRC (Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite – Centrul Regional din Bratislava), in parteneriat cu World Vision Romania, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale Pentru „Copil” (FONPC), Coalitia pentru Copii din Armenia, Organizatia „Reliable future” din Azerbaijan, World Vision Georgia si APSCF Moldova.

Coalitia ChildPact a fost creata in anul 2011 in cadrul Forumului ONG la Marea Neagra din 2011. ChildPact reprezinta 600 de organizatii non-guvernamentale din regiune, ce lucreaza cu peste 500.000 de copii vulnerabili. ChildPact considera ca, fiind un subiect ‚non-sensibil’, cooperarea regionala pentru protectia copilului deschide noi oportunitati de dialog si de construire a increderii intre tarile din regiune: pacea si securitate in regiunea noastra ar trebui sa inceapa prin copii. Mai multe informatii la : www.childpact.org.

Peste 100 de copii din judetul Vaslui au invatat cum sa se apere in caz de cutremur

marți, 24 iunie, 2014

Pe 19 iunie 2014 am desfasurat un exercitiu de simulare in caz de cutremur in satul Rafaila din Judetul Vaslui, sub supravegherea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui. Peste 100 de copii au participat la eveniment, unde au invatat reguli importante de care sa tina seama in cazul producerii unui cutremur.

DSC_0036

Inainte ca exercitiul sa inceapa, copiii au trecut printr-un scurt instructaj, in cadrul caruia li s-a explicat ce anume trebuie sa faca in caz de cutremur, primind totodata si brosuri informative.

Exercitiul a inceput odata cu declansarea alarmei, moment in care copiii s-au refugiat sub banci, pentru ca mai apoi sa iasa din cladire si sa se retraga intr-un loc mai sigur, conform instructiunilor.

DSC_0053

 

DSC_0083

 

Asa incat exercitiul sa fie unul cat mai complex, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au simulat si un caz de incendiu, la care a fost prezenta o delegatie de pompieri.

DSC_0107

La finalul exercitiului de simulare, copiii au mers in sala de sport, unde au aflat mai multe informatii despre cum sa se apere in caz de dezastru, au vizionat desene animate despre riscurile de zi cu zi care ii inconjoara si au discutat cu profesorii pe marginea acestor teme.

DSC_0232

DSC_0231

La final,reprezentantiii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta i-au surprins pe copii cu cele doua panouri cu Pompierul Sam şi mai multe costume de pompieri special create pentru cei mici. Copiii au fost peste masura de incantati si n-au ratat ocazia de a face cat mai multe fotografii.

DSC_0310

“A fost cea mai frumoasa zi din viata mea!” a exclamat la finalul evenimentului una dintre fetitele care au participat.

DSC_0301

Baietii, in schimb, au declarat raspicat ca aceasta a fost ziua in care s-au decis ce vor sa devina atunci cand o sa fie mari: POMPIERI!

Thumbnail

Targul Proiectelor Comunitare World Vision la Vaslui

vineri, 20 iunie, 2014

Pe 5 iunie 2014, Centrul de Afaceri din Vaslui a implinit 5 ani de activitate in domeniul dezvoltarii comunitare in judetul Vaslui. Fundatia noastra a organizat cu aceasta ocazie Targul Proiectelor Comunitare, ca o recunoaştere a parteneriatelor cu institutiile din teritoriu in derularea cu succes a celor doua programe de dezvoltare comunitara si a sase proiecte integrate.

 005 Targul Proiectelor Comunitare

In prezent, programele WVR din judetul Vaslui se adreseaza unui numar de peste 5.000 de copii, 220 de familii de agricultori/ fermieri si 158 de adolescenti. Bugetul alocat in mod direct pentru cresterea bunastarii copiilor si familiilor in anul 2013 s-a ridicat la peste 1. 280.000 lei.

             002 Targul Proiectelor Comunitare

Conceput sub forma unui eveniment dinamic si interactiv, Targul Proiectelor Comunitare a reunit participarea a peste 150 de beneficiari si parteneri - copii, tineri si adulti, care s-au implicat activ in proiectele specifice desfasurate de Fundatia World Vision Romania in sectoare precum educatia, societatea civila, protectia si participarea copiilor si tinerilor, dezvoltarea economica si parteneriatele cu biserica locala.  Cu acest prilej, cele mai bune proiecte scrise şi implementate de membrii din comunitate au fost premiate cu distinctii de merit acordate de fundatia noastra şi reprezentantii autoritătilor publice locale

                                            009 Targul Proiectelor Comunitare

Evenimentul a avut şi o importantă componenta de networking şi socializare. Impactul interventiei si rezultatele concrete ale proiectelor comunitare desfasurate s-au reflectate in materialele expuse la cele sase standuri organizate in cadrul evenimentului.

006 Targul Proiectelor Comunitare

 

Participantii au aflat ce lucruri frumoase realizeaza copiii din comunitatile rurale (origami, oua incondeiate, pictura pe sticla, tablouri din sfoara, impletituri, machete sau felicitari), au putut discuta despree modelele de cetatenie activa si proiectele scrise si implementate de membrii comunitatilor si au vizitat expozitia de produse alimentare traditionale romanesti a fermierilor si apicultorilor din proiectele de dezvoltare economica si agricola World Vision Romania.

001 Targul Proiectelor Comunitare

Ziua Copilului la Sotron

miercuri, 11 iunie, 2014

Copiii din Sasova si din Tufesti au sarbatorit Ziua de 1 iunie la Sotron, targul de carti, jocuri si distractii, care s-a desfasurat la Muzeul Literaturii Romane. Fundatia World Vision Romania a propus ateliere practice de origami, quilling si impletituri din sfoara.

IMG_1284

Astfel, sambata, 31 mai 2014 si duminica, 1 iunie 2014, peste 40 de copii, insotiti de parinti si cadre didactice, au pornit spre Iasi pentru a petrece Ziua Copilului in Gradina Pogor a Muzeului Literaturii Romane.

IMG_1227

Din pacate, vremea capricioasa a determinat reprogramarea atelierelor propuse de Fundatia World Vision Romania, dar nu a reprezentata un impediment  in sarbatorirea Zilei Copilului.

IMG_1392

Copiii nu au tinut cont de vremea mohorata, asa ca s-au indreptat cu veselie catre Galeriile Pogor, sala de festivitati a Muzeului Literaturii Romane, unde au realizat bratari si masinute din materiale donate si pregatite de Fundatia World Vision Romania. Ulterior, au vizitat Muzeul Literaturii Romane si Bojdeuca lui Ion Creanga si au participat la diverse activitati cultural-educative  sau sportive pregatite de organizatori: scenete de teatru, ateliere de flori impletite si sarituri pe trambulina.

IMG_1396

A fost un 1 iunie de neuitat, cu activitati interesante, educative si distractive pentru copiii din Sasova si Tufesti.

 

1 iunie cu surprize si veselie pentru 15 copii din comunitatea Iara

vineri, 6 iunie, 2014

De 1 iunie, 15 copii din comunitatea Iara au sarbatorit Ziua Copilariei in orasul Cluj Napoca, unde s-au plimbat, au luat masa si si au participat la activitati inedite. Evenimentul a fost organizat de prietenii nostri, angajatii companiei Steelcase, care au repetat experienta de anul trecut, cand, datorita lor, alti 15 copii au simtit bucurie in suflet cu ocazia  Zilei Copilului.

Provenind din familii sarace, multi dintre copii s-au aflat pentru prima data in Cluj, astfel ca fiecare clipa petrecuta aici a reprezentantat pentru ei un sir de surprize frumoase.

Cluj Arena bis

Curiosi si nerabdatori, micutii au inceput ziua cu o vizita la Cluj Arena. Aici, pret de cateva minute, au intrat in pielea unor sportivi adevarati: au alergat, au facut turul stadionului, iar apoi s-au asezat in tribune, unde au visat cu ochii deschisi la un viitor in care sa devina sportivi adevarati. Fiecare moment a fost imortalizat in fotografii, astfel incat amintirea clipelor de incantare sa fie permanenta nu doar in sufletele copiilor, ci si in albumele foto.

Cluj Arena

Mai departe, micutii sarbatoriti au pornit catre Muzeul Zoologic. De indata ce au intrat pe usa, privirile le-au fost furate de numeroasele animale si pasari impaiate. Fiecare pitic si-a ales un animal preferat, alaturi de care si-a dorit neaparat si o poza.  Amicii lor de la Steelcase, Ala, Vlad, Elena, Smaranda, Oana si Stefania, au avut grija ca toti piticii sa-si indeplineasca dorinta si sa plece de la Muzeu cu o amintire frumoasa.

Muzeul ZoologicMuzeul zoologic bis

Putin obositi, dar peste masura incantati, copiii si prietenii lor de la Steelcase au mers la mall.  Aici, seria surprizelor frumoase a continuat cu pizza delicioasa si cu participarea la cateva programe artistice organizate in incinta mall-ului cu ocazia zilei de 1 iunie.

la cinematograf

La final, au mers la film: animatia Vrajitorul din Oz, pe care micutii au urmarit-o cu sufletul la gura. Niciodata nu mai vazusera un ecran atat de mare, iar in momentul in care filmul a inceput, sala a rasunat de tipetele pline de incantare ale copiilor, pentru care tehnologia 3D a parut desprinsa din cartile lui Jules Vernes. Despre ea au vorbit micutii tot drumul spre casa, iar impactul si bucuria descoperirii a fost atat de mare, incat cel mai probabil vor povesti despre experienta lor multe zile de acum incolo.

Ziua Copilariei s-a incheiat pe malul lacului, in parculetul de langa mall, unde copiii au facut ultimele fotografii alaturi de prietenii lor de la Steelcase, pe care i-au imbratisat cu drag si carora le-au multumit pentru momentele frumoase pe care le-au primit in dar de la ei.

ponton - malul lacului

In microbuzul care i-a dus spre casa, fiecare dintre pitici a retrait in gand clipele petrecute in cursul zilei, care vor ramane intiparite in sufletul lor de copil mult timp de acum inainte.

Multumim prietenilor de la Steelcase, care cu marinimie au reusit sa aduca un strop de bucurie in viata celor 15 copilasi.

Din 2012, Compania Steelcase este partenerul nostru de nadejde, sustinand proiectele World Vision atat financiar, cat si prin munca voluntara a anagajatilor.

1 iunie cu zambete de copii si bucurie!

luni, 2 iunie, 2014

Anul acesta am sarbatorit Ziua Copilului participand, in calitate de parteneri, la evenimentele organizate de autoritatile locale din Craiova, in incinta Centrului Multifunctional din oras.

DSC_1193

Programul a cuprins nenumarate surprize, concursuri, jocuri si spectacole pentru copii. Pe parcursul intregului weekend, miile de vizitatori au putut sa admire o expozitie de obiecte realizate de catre copiii din proiectele noastre si sa ia contact cu activitatile fundatiei prin fotografiile expuse. Programul artistic, oferit de copii de la gradinite, scoli  si ONG-uri  din Craiova si judetul Dolj au reaprins tuturor flacara copilariei in suflet.

DSC_1276 DSC_1241 DSC_1295

Fundatia noastra s-a mandrit cu punerea in scena a spectacolului de teatru ,,Povestea mea”, oferit de copiii de la Scoala ,,Bucovat”, un multicolor spectacol de dans modern, oferit de copiii dela Scoala ,,Breasta” si un spectacol de dansuri europene, oferit de copiii de la Scoala ,,Cotofenii din Dos”.

DSC_1144 DSC_1145 DSC_1337 DSC_1343

 

Ziua de 1 iunie a prins culoare si prin participarea la evenimente a familiei regale, Atletele lor Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Printul Nicolae, care s-au aflat vizita la Craiova in aceasta perioada.

DSC_1401

Alaptarea exclusiva contribuie la reducerea mortalitatii infantile

joi, 22 mai, 2014

World Vision Romania a fost partener principal al unui eveniment unic in tara noastra: conferintele ,,Alaptarea pe intelesul tuturor cu Dr. Jack Newman”, organizat de Totul despre Mame si ProMAMA. Datorita acestui parteneriat, 10 medici si asistenti medicali din judetele Dolj si Valcea au participat la conferinte si au acumulat cunostinte importante despre alaptare, pe care le vor transmite mai departe tinerelor mame din comunitatile rurale in care suntem prezenti.

10268655_630973300325727_698294744661961292_n

Evenimentul a avut loc pe 8, 9 si 10 mai in Bucuresti, la RIN Grand Hotel, si a reunit, timp de trei zile, aproximativ 100 de mame, gravide si medici, care au asistat la prezentari despre beneficiile si importanta alaptarii in dezvoltarea corecta si armonioasa a copiilor.

Cercetator in domeniul lactatiei si medic pediatru de renume mondial, Dr. Jack Newman a prezentat studii de caz, a discutat cu participantii despre situatii concrete cu care mamele se confrunta in momentele post natale si le-a explicat cum pot fi depasite problemele ce apar in calea alaptarii. Au fost demontate mituri comune care impiedica mamele sa-si alapteze corect si indeajuns copiii. In urma dezbaterilor, toti cei prezenti au aflat cel putin o noutate in ceea ce priveste alaptarea.

Fundatia noastra a sprijinit acest eveniment in cadrul campaniei ,,The Global Week of Action”, desfasurata la nivel international in perioada 1-8 mai. Campania ia atitudine impotriva mortalitatii infantile ridicate cu care omenirea se confrunta la nivel mondial: 6,6 milioane de copii mor anual din cauza unor boli care ar putea fi prevenite – diaree, pneumonie, subnutrite, malarie. Peste 40% dintre cazurile mortale sub 5 ani au loc in prima luna de viata, numeroase dintre ele chiar in prima zi. Aproximativ 45% dintre cazurile mortale sunt cauzate de malnutritie. Alaptarea exclusiva este una dintre cele mai eficiente si ieftine solutii pentru combaterea acestei probleme, astfel ca World Vision Romania s-a alaturat campaniei internationale si a devenit partener al conferintelor „Alaptarea pe intelesul tuturor cu dr. Jack Newman”.

10330397_630604673695923_7740927442303300863_n

Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni: doar 12,6% dintre romance alapteaza, in timp ce media europeana este de 40%, in conditiile in care 98% din femei sunt capabile sa alapteze. Mai mult, tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea infantila, iar alaptarea are un rol covarsitor in reducerea acesteia. Aceasta situatie are drept cauza faptul ca alaptarea este putin promovata in Romania si, ca atare, putin practicata. Mamele renunta rapid in favoarea substitutentilor precum laptele praf, desi laptele matern este cel mai bun aliment pentru nou-nascuti, cu beneficii dovedite stiintific de comunitatea medicala.

Specialistii participanti la eveniment au primit diplome de participare si un numar de credite de lactatie (acordate de catre IBLCE – International Board of Lactation Consultant Examiners).

10291239_629924237097300_1901488494319205893_n

Mai mult, Multimedia Est Publishing a tiparit, cu sprijinul Asociatiei ProMAMA, prima editie in limba romana a manualului Ghidul pentru alaptare de dr. Jack Newman, considerata a fi cea mai apreciata si utila resursa despre alaptare din lume. Metodele lui dr. Jack Newman sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutand mii de mame sa alapteze cu succes. Dr. Newman a publicat o serie de articole si carti si a produs filme despre alaptare, resurse importante atat pentru mame, cat si pentru specialisti. In 1984, Dr. NEWMAN a deschis prima clinica de alaptare in Canada, dedicandu-si din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele sa-si alapteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alaptare adresat personalului medical si evaluarea maternitatilor cu acreditarea „Prieten al copilului”.

250 de zambete pentru copiii din gradinite! Coloram, ne jucam si invatam cum sa ne spalam pe dinti!

luni, 19 mai, 2014

006

Cu sprijinul cabinetului stomatologic Junior Clinic, am adus zambetul pe chipul a 250 de copii din Gradinitele din Negresti, beneficiari ai programului de dezvoltare comunitara “Un viitor mai bun pentru copiii nostri”. Reprezentantii Junior Clinic au vorbit despre importanta igienei orale si au oferit fiecarui copil cate un pachet cu periuta de dinti, pasta de dinti, carticica de colorat si cate un balon Junior Clinic.

Reprezentantii Junior Clinic au pregatit patru sesiuni educative, dar si foarte distractive pentru cei mici. Acestia au avut ocazia sa o cunoasca pe prietena Zanei Maseluta, medicul dentist Andreea Butnariu, de la care au invatat cum sa se spele corect pe dinti. Totodata, au vizionat un scurt film de desene animate despre cele patru arme ale dintilor veseli: fructele si legumele, periuta, pasta de dinti si medicul dentist.

002

La finalul activitatii, copiii au primit cate un pachet cu periuta de dinti, pasta de dinti si carticica de colorat. Bucuria a fost intregita atunci cand fiecare copil a primit cate un balon Junior Clinic.

Pentru a-si arata recunostinta, copiii au trimis catre reprezentantii Junior Clinic desene realizate in carticelele de colorat pe care le-au primit in dar. “A fost o activitate foarte frumoasa! Cel mai mult mi-au placut desenele animate, dar cand am ajuns acasa si am vazut periuta si pasta de dinti m-am bucurat si mai tare!” a spus Matei, in varsta de 5 ani, inscris la Gradinita Prichindel din Negresti.

007

Multumim managerilor Junior Clinic pentru donatia oferita Fundatiei World Vision Romania si pentru ca, impreuna, am adus zambetul pe chipul a 250 de copii care, de acum inainte, stiu mai multe despre importanta igienei orale.

010

Scopul cabinetului stomatologic Junior Clinic este de a dezvolta o legatura permanenta cu pacientii, prin identificarea si rezolvarea nevoilor dentare de-a lungul intregii vieti: de la primul dinte, copilarie, adolescenta si pana la varsta adulta. Medicii si personalul Junior Clinic doresc sa formeze o legatura durabila de prietenie atat cu parintii cat si cu cei mici, asigurandu-i de cea mai buna ingrijire si cele mai bune servicii. Pe langa o calitate excelenta a serviciilor de ingrijire, Junior Clinic lucreaza neobosit pentru a alimenta, intr-un mod pozitiv, increderea copiilor si atitudinea proactiva fata de sanatatea orala si igiena.

012

Tu schimbi educatia!

joi, 15 mai, 2014

13 Mai 2014, Vaslui

DSC_0384

La Casa de Cultura din comuna Vulturesti, Fundatia World Vision Romania, Biroul Zonal Iasi si Vaslui a reunit peste 80 parinti si copii dar si lideri ai comunitatii: primar, cadre didactice si preot, care au discutat despre importanta educatiei precum si initierea metodei “Vocea si Actiunea Cetateanului” pentru a imbunatati conditiile de studiu ale elevilor.

Pentru a-si arata implicarea, 3 tineri elevi au pregatit si un scurt moment artistic, o sceneta care sa evidentieze rolul si importanta educatiei pentru pregatirea lor profesionala.

Cu prilejul acestei intalniri, participantii au identificat principalele probleme ale copiilor la scoala precum si posibile solutii pentru rezolvarea lor:

In scoala veche functioneaza gradinita si scoala primara. Este nevoie de o imbunatatire totala a acelei cladiri: schimbarea acoperisului. Ea este veche, este bine consolidata dar trebuie renovata. Nu exista un cabinet de psihologi si un consilier specializat care sa ajute si sa asculte problemele copiilor mai vulnerabili” a precizat unul dintre cadrele didactice care a prezentat si standardele tehnice ce trebuie respectate in domeniul educatiei.

 “Sunt mama a patru copii, doi mai mici si doi mai mari. Cei mai mari nu invata la capacitate maxima, insa pentru cei mai mici eu am invatat ca trebuie sa ma implic mult mai mult in a-i ajuta la lectii si trebuie sa tin o relatie mult mai stransa cu invatatorii”, a declarat Oana Condrea, mama a patru copiii din Vulturesti.

DSC_0333

La eveniment a participat si primarul comunei Vulturesi care a incurajat membrii din comunitate sa se implice activ pentru bunastarea copiilor lor: “Nu doar Fundatia World Vision Romania ar trebui sa se implice ci si dumneavoastra! Pentru ca eforturile sunt pentru copiii! Vrem sa intram intr-un dialog deschis din care sa intelegem solutionarea reala a problemei. Fundatia World Vision Romania nu va fi aici pentru totdeauna iar cei care vor avea de pierdut sunt copiii nostri

DSC_0364

Pentru a le intari convingerea participarii, un reprezentant al cadrelor didactice de la Osesti, a vorbit despre experienta lor in implementarea metodei “Vocea si Actiunea Cetateanului” la scoala lor:

In cadrul comunitatii noastre am primit cu bratele deschise Fundatia World Vision si am invatat foarte multe lucruri impreuna. Metoda “Vocea si Actiunea Cetateanului” a fost o provocare pentru noi. Dar, treptat, am invatat ca putem sa ne ajutam si singuri. Bucuria cea mai mare a fost atunci cand am descoperit ca si tinerii se pot implica in identificarea problemelor.”