Arhiva categoriei «Evenimente»

De Craciun devino ”donator de viitor”!

sâmbătă, 14 decembrie, 2013

Copilasi alaturi de Bradul cu dorinte din incinta Electroputere Park Mall din Craiova!Toti craiovenii sunt asteptati la "Bradutul cu dorinte" din incinta Electroputere Parc Mall la etajul 1, in zona food court, langa scarile rulante!Cine doreste, poate alege o dorinta a unui copilas din bradut si o poate indeplini, aducand cadoul pana pe data de 15 decembrie si punandu-l sub bradut!

Toti craiovenii sunt asteptati la “Bradutul cu dorinte” din incinta Electroputere Parc Mall la etajul 1, in zona food court, langa scarile rulante!

Cine doreste, poate alege o dorinta a unui copilas din bradut si o poate indeplini, aducand cadoul pana pe data de 15 decembrie si punandu-l sub bradut! Totodata, cei care isi doresc sa sprijine in continuare unul din copilasii ce si-au plasat dorinta in bradut, o poate face, devenind ”Donator de Viitor! Haideti sa indeplinim cat mai multe dorinte!

Multe multumiri se indreapta catre partenerii nostri de nadejde Electroputere Parc Mall, Opera Romana Craiova, Asociatia Teatrek, companiile Ubisoft, Hella si ProCredit Bank!

 

 

Spune “NU” discriminarii

marți, 10 decembrie, 2013

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva HIV/SIDA si a Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati colegii din biroul World Vision Romania din Valcea au organizat campania de sensibilizare si constientizare "Spune NU discriminarii!".

Spune NU discriminarii WVR 3

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva HIV/SIDA si a Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati colegii din biroul World Vision Romania din Valcea au organizat campania de sensibilizare si constientizare “Spune NU discriminarii!”.

Nici singurul grad din termometre si nici vantul foarte puternic nu i-au impiedicat sa traga, din nou, un semnal de alarma in privinta respectarii egalitatii drepturilor si sanselor de integrare sociala a tuturor persoanelor infectate cu virusul HIV si a celor cu dizabilitati.

In centrul orasului a avut loc, cu sprijinul reprezentantilor Arhiepiscopiei Ramnicului, o slujba de pomenire a persoanelor decedate din cauza acestui flagel, urmata de eliberarea in aer a 100 de baloane cu heliu. Din pacate vremea nu ne-a permis aprinderea lumanarilor rosii, asa cum frumos obisnuiam sa facem in fiecare an.

Au fost alaturi de noi voluntari, beneficiarii proiectului “Vreau in clasa a noua”, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Valcea, reprezentanti ai presei, prieteni.

”A meritat sa induram frigul, atat timp cat macar o persoana a inteles ca a-ti judeca si marginaliza semenii nu este o optiune. As vrea sa multumesc pe aceasta cale si organizatiei World Vision Romania pentru ca mi-a oferit sansa sa iau parte la acesta actiune , care cu siguranta , in timp, va reusi sa schimbe viata persoanelor care se lupta cu virusul HIV si a acelora cu dizabilitati. ” Andreea M. 18 ani, voluntar.

 

Expozitie de fotoreportaje sociale realizate de copii

joi, 7 noiembrie, 2013

poze nevoi Ialomita

DSC_1772

20 de copii din 5 comunitati ialomitene aflate in proiectele World Vision Romania, au devenit o voce pentru comunitatile lor expunand, pe 5 noiembrie, in cadrul unei expozitii de fotografie povesti si aspecte ingrijoratoare din comunitatile lor. Cu ocazia acestui eveniment,  desfasurat in Urziceni, a avut loc si premierea grupului de copii care a avut cea mai buna ilustrare a nevoii din comunitatea lor.

Fotografiile au fost realizate de grupuri de copii din 5 comunitati din judetul Ialomita – Dridu, Cosereni, Maia, Fierbinti si Rosiori – sub genericul “Nevoia din comunitatea mea”. Copiii au participat la traininguri de foto reportaj unde au deprins abilitati pentru a realiza fotografii pe o anumita tema. De asemenea ei au identificat „probleme” ale comunitatii in care traiesc si au ales dintre acestea subiectele pentru fotografiile lor. Pentru fiecare nevoie identificata si fotografiata, au scris un scurt eseu care explică mesajul transmis de ei.

Tematicile fotografiilor au fost:
    – Mediu rural “bolnav” datorita poluarii – in Cosereni;
    – Cantina sociala in comunitatea mea – in Maia; 
    – Parcul gradinitei – in Rosiori;
    – Grup sanitar pentru clasele primare – in Dridu; 
    – Strada nu e loc de joaca! – in Fierbinti.
 
Proiectul a constituit un exercitiu al exprimarii publice, care le-a oferit copiilor posibilitatea de a expune prin fotografie si propriile cuvinte nevoile cu care ei se confrunta, precum si posibilele rezolvari la problemele identificate.

 

Echipa World Vision Romania la Balul Venetian OK!

miercuri, 30 octombrie, 2013

Echipa World Vision Romania a fost invitata la Balul Venetian organizat de revista OK!Am avut ocazia sa le povestim invitatilor despre programul campaniei Donator de Viitor.Echipa World Vision Romania le multumeste tuturor celor care s-au aratat interesati de proiectul nostru si celor care au facut donatii la stand.

Am fost aseara invitati la Balul Venetian organizat de revista OK! unde am avut ocazia sa le povestim invitatilor despre programul ‘’Donator de viitor’’. Atmosfera a fost intr-adevar una de poveste unde toti invitatii au purtat rochii si masti care te duceau cu gandul la carnavalul de la Ventia.

Le multumim tuturor celor care s-au aratat interesati de proiectul nostru si celor care au facut donatii la standul World Vision Romania. Multumim si revistei OK! pentru invitatie!

Vocea tinerilor este acum luata in considerare de ONU

miercuri, 25 septembrie, 2013

DSC_4539DSC_4585 copy

La sfarsitul lunii august, la Frankfurt a avut loc evenimentul The World Youth Want la care au participat copii provenind din 10 tari europene. Evenimentul se afla la a doua editie si a prilejuit redactarea declaratiei privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.

Prin aceasta declaratie, tinerii participanti au avut posibilitatea de a prezenta in fata reprezentantilor Natiunilor Unite, propria lor perspectiva asupra saraciei precum si posibilele solutii ale problemelor identificate.

Si Romania a fost reprezentata de trei copii care fac parte din proiectele biroului zonal World Vision Iasi & Vaslui: Ionut Sorea, Emma Stanciu, Andrei Baciu, totodata si membrii ai grupului A.R.T.

 “Am avut ocazia exceptionala de a face parte din procesul de elaborare a declaratiei tinerilor cu privire la viitoarele Obiective de Dezvolatare ale Mileniului. Toate aceste zile, am lucrat şi am vorbit despre situatia problemelor actuale din Europa. Pentru prima data, vocea tinerilor este luata in considerare de ONU iar faptul ca noi am reprezentat Romania este o mare onoare.” a spus Ionut Sorea.

Tabara “Scoala este cheia vietii”

joi, 19 septembrie, 2013

tabara copii 3

Pentru 40 de copii din localitatea Pungesti, vacanta de vara a insemnat participarea la tabara “Scoala este cheia vietii”. Tabara s-a desfasurat la Durau ca urmare a unui concurs de desene si de compuneri pe tema ”Ce vreau sa devin cand voi fi mare?” in care sa descrie pasii urmati pentru a avea cariera dorita.

Fiecare copil participant a primit cate un jurnal de tabara in care si-a scris impresiile despre activitatile desfasurate. Acestia au participat atat la ateliere de formare a unor abilitati si deprinderi cat si la sesiuni informale de orientare si formare a valorilor crestine.

Am invatat multe lucruri: ca Dumnezeu este ca un prieten pentru noi si ca trebuie sa vorbim liber cu El. Am invatat ca prietenia este importanta pentru toti.” a spus unul dintre copii participanti la tabara.

Metode de succes in asistenta sociala

vineri, 2 august, 2013

DSCF8659 copy

In perioada 12-14 iulie 2013, 7 lucratori si asistenti sociali din biroul Ialomita al World Vision Romania au participat la Conferinta Nationala de Asistenta Sociala – Editia a V-a, care a avut loc la Sibiu.

Colegii nostri au participat la o serie de workshop-uri printre care si coaching in asistenta sociala, metode care se bazeaza pe formularea si utilizarea intrebarii in practica asistentei sociale, metode, tehnici si abilitati in asistenta sociala, metoda biografica in asistenta sociala.

Ma intorc de la aceasta conferinta cu incredere in fortele proprii si cu multumirea ca am aflat lucruri noi si am cunoscut oameni valorosi. In practica noastra folosim aceste metode, fara a le denumi. Acum ma bucur ca pot sa si numesc metodele pe care le utilizez zi de zi.”, ne-a povestit colega noastra Mihaela Stan.

La numai o saptamana dupa aceasta conferinta, Dana, lucratorul social de la Maia (jud. Ialomita), a avut initiativa de a aplica impreuna cu copiii una din metodele invatate:

Acum la Clubul Copiilor am inceput sa aplic din metodele invatate in cadrul conferintei. Prima pe care am experimentat-o impreuna cu copiii a fostRoata vietii si simtul echilibrului”, care este o metoda de lucru in care vezi echilibrul emotional al celui care il aplica. Eu am dorit sa evaluez dezechilibrele din viata copiilor. Acesta roata se refera la ariile vietii: familie, sanatate, recreere sau distractie, educatie sau dezvoltare personala, prieteni sau relatii. Fiecare copil a desenat propriul cerc si fiecare a marcat cu o linie semicirculara o nota pentru fiecare arie din viata lor. Copiii au fost uimiti de rezultat: au aflat unde au sa isi puna intrebarea de ce si cum se pot schimba sa ii faca pe cei din jur mai atenti cu cei dragi…

Conferinta este organizata in fiecare an de CFCECAS (Centrul de Formare Continua si Evaluare a Competentelor in aAistenta sSciala) in parteneriat cu IFSW (Federatia Internationala a Asistentilor Sociali –www.ifsw.org) si anul acesta tema discutiilor a fost “Metode de succes in asistenta sociala”.

”Alege Scoala!” un proiect pentru 30000 de copii

miercuri, 31 iulie, 2013

Astazi este ultima zi a proiectului ’’Alege scoala!’’, ne luam ramas bun de la un proiect de suflet pentru World Vision Romania ce vine cu rezultate remarcabile.

Iata ce a declarat Ella Stefan, OIPOSDRU Director: “dintre toate cele 80 de proiecte care sunt in acest moment implementate pentru reducerea abandonului scolar, a fost alocata suma de aproape 180 de milioane de euro. In acest moment, la finalul celor 80 de proiecte, putem vorbi de un numar total de 54.000 de elevi si 6.000 de adulti beneficiari. VA felicit pentru succesul proiectului “Alege Şcoala!”, pentru faptul ca ati atins mai mult de jumatate din indicele stabilit pentru Romania, pentru aceasta perioada de timp.

Va invitam sa urmariti un marterial realizat de Trinitas TV ce suprinde foarte bine esenta proiectului ’’Alege Scoala!’’.

Igiena din spatiul scolar

miercuri, 31 iulie, 2013

DSCN3383

In perioada 1 iunie 2013 – 22 iulie 2013, in comuna Osesti din judetul Vaslui (cuprinsa si in programul Un viitor mai bun pentru copiii nostri) am implementat o metoda prin care am incurajat dialogul dintre parintii si copiii care locuiesc in comuna si autoritatile locale.

Metoda folosita se numeste ‘’Vocea si Actiunea Cetateanului’’ pentru ca ea incurajeaza toti membrii comunitatii sa vina cu idei si solutii la rezolvarea problemelor comune. In acest fel au fost identificate cele mai potrivite solutii pentru problemelor prezente.

Pe parcursul a 7 sesiuni, cei 160 de participanti au evaluat si identificat solutii pentru problema “Igiena din spatiul scolar”. In cadrul intalnirilor, parintii, copiii si liderii comunitatii au elaborat in comun un plan de actiune. Acestia si-au asumat raspunderea pentru implementarea planului incepand cu luna septembrie a acestui an, scopul principal fiind imbunatatirea conditiilor de igiena pentru copii, in spatiul scolar.

DSCN3544

DSCN3540

O rezervatie naturala spectaculoasa, dar aproape anonima

marți, 30 iulie, 2013

poze iara buru steelcase472poze iara buru steelcase559

Un grup de elevi voluntari din comuna Iara, coordonati de colegii nostri din biroul zonal Cluj si impreuna cu angajatii companiei Steelcase, au amenajat un loc de popas la intrarea in Cheile Borzesti, o rezervatie naturala spectaculoasa, dar aproape anonima, din judetul Cluj. Au fost amplasate la intrarea in defileu o masa si doua bancute din lemn, dar si un panou informativ care ofera turistilor informatii necesare pentru a putea explora zona.

poze iara buru steelcase316

poze iara buru steelcase254

Voluntarii au fost coordonati si ajutati de noi si de angajatii filialei din Cluj-Napoca a companiei Steelcase. Copiii spera sa-i incurajeze prin actiunea lor pe iubitorii de plimbari si drumetii prin natura sa viziteze acest loc, atat de apreciat, dar prea putin cunoscut de catre publicul larg. Cheile Borzesti se gasesc la doar 5 kilometri sud-vest de Cheile Turzii si sunt sapate de apele Vaii Borzesti (Valea Berchis) in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turului si Cheile Turzii. Defileul este spectaculos, salbatic, intrerupt de mai multe cascade si greu accesibil turistilor.

Grupul de Voluntari Iara face parte din Reteaua Grupurilor de Voluntari din Mediul Rural, proiect al Fundatiei World Vision premiat cu Marele Premiu la Gala Nationala  a Voluntariatului 2011, categoria Activism civic. 

Activitatea de sambata nu ar fi fost posibila fara sprijinul financiar al prietenilor nostri de la  Steelcase, ai carei angajati din Cluj au participat activ la amenajarea locului. Multumim Steelcase pentru implicare si sprijinul pe care ni l-ati acordat in aceasta initiativa!